Сјајан наступ: Злато за Симићеву и сестре Симанић

Дарко Драгичевић
Сјајан наступ: Злато за Симићеву и сестре Симанић

САРАЈЕВО – Џудисти БиХ имали су успјешан наступ на Европском купу за наде који је одржан у Сарајеву. На овом такмичењу селекција БиХ је освојила 20 медаља, од тога три златне, пет сребрних и 12 бронзаних медаља.

Златом су се окитиле такмичарке из Републике Српске које настзпају за селекцију БиХ. Теа Симић, чланица бањалучког Кодокана славила је у категорији до 48 килограма гдје је савладала Иву Маринковић и Милу Драгојловић из Србије док је у финалу била боља од Елле Ћехајић.

Злато су још освојиле и сестре Марина и Ана Симанић, чланице Фамоса.

Марија је славила у категорији до 52 килограма. Прво је савладала Лару Родић из Хрватске, затим Марину Стојанову из Бугарске, па Теодору Стајчић из Србије у полуфиналу и на крају у финалу још једну БугаркуМарају Маркову. Ана је на путу до злата савладала Дуњу Војводић, Ерику Меглај, а те у финалу Наталију Новаковић.

Сребрне медаље су још освојиле: Елла Ћехајић, Евгенија Зекић, Адна Налић у женској, те Лазар Вујичић и кенан Смаиловић у мушкој конкуренцији. Бронзе су припале:

Кристијану Ђурђевићу, Вујадину Вулину, Војину Лаловић, Харуну Хаскићу код дјечака, те Марији Јокић, Ахмеду Нур Хасану, Амини Бегић, Нини Мицић, Анастасији Игњатков, Ивани Бебек, Елени Бекавац и Адели Татлић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана