Sjajan nastup: Zlato za Simićevu i sestre Simanić

Darko Dragičević
Sjajan nastup: Zlato za Simićevu i sestre Simanić

SARAJEVO – Džudisti BiH imali su uspješan nastup na Evropskom kupu za nade koji je održan u Sarajevu. Na ovom takmičenju selekcija BiH je osvojila 20 medalja, od toga tri zlatne, pet srebrnih i 12 bronzanih medalja.

Zlatom su se okitile takmičarke iz Republike Srpske koje nastzpaju za selekciju BiH. Tea Simić, članica banjalučkog Kodokana slavila je u kategoriji do 48 kilograma gdje je savladala Ivu Marinković i Milu Dragojlović iz Srbije dok je u finalu bila bolja od Elle Ćehajić.

Zlato su još osvojile i sestre Marina i Ana Simanić, članice Famosa.

Marija je slavila u kategoriji do 52 kilograma. Prvo je savladala Laru Rodić iz Hrvatske, zatim Marinu Stojanovu iz Bugarske, pa Teodoru Stajčić iz Srbije u polufinalu i na kraju u finalu još jednu BugarkuMaraju Markovu. Ana je na putu do zlata savladala Dunju Vojvodić, Eriku Meglaj, a te u finalu Nataliju Novaković.

Srebrne medalje su još osvojile: Ella Ćehajić, Evgenija Zekić, Adna Nalić u ženskoj, te Lazar Vujičić i kenan Smailović u muškoj konkurenciji. Bronze su pripale:

Kristijanu Đurđeviću, Vujadinu Vulinu, Vojinu Lalović, Harunu Haskiću kod dječaka, te Mariji Jokić, Ahmedu Nur Hasanu, Amini Begić, Nini Micić, Anastasiji Ignjatkov, Ivani Bebek, Eleni Bekavac i Adeli Tatlić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana