Синиша Ковачевић пред сједницу УО КС БиХ: Мале шансе да се Боснић предомисли

Милан Зубовић
Синиша Ковачевић пред сједницу УО КС БиХ: Мале шансе да се Боснић предомисли

БАЊАЛУКА - Сједница Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ заказана је за четвртак од 13 часова и главно питање биће рјешавање проблема насталог одласком селектора Ведрана Боснића са кормила.

Екипа се нашла у незавидном положају јер би за двије седмице требало да игра двије квалификационе утакмице за одлазак на Свјетско првенство, а његов насљедник још је у магли. Сасвим неочекивано Боснић је поднио оставку прошле седмице да би истог дана то учинио и некадашњи предсједник Савеза, а сада члан УО Мирза Телетовић што је продубило кризу.

- Превасходно ће доминирати питање у вези са селектором мада има још много других тачака дневног реда које је потребно усагласити. Битно је да се прво изјасне они који су закували цијелу ову ситуацију јер чланови УО нису били обавијештени о неким стварима, као и дугу који је настао према селектору Боснићу. Проблем са Мухамедом Пашалићем знали су само генерални секретар Амер Чолан и Мирза Телетовић тако да управо они сносе велику одговорност за све ово. Они који су закували нека то рјешавају, али већ видим да ће све пасти на УО који није био упућен у та дешавања док уједно треба “захвалити” генералном секретару који је радио на своју руку - нагласио је члан УО КС БиХ Синиша Ковачевић.

Проблем са Пашалићем настао је крајем фебруара. Репрезентација није хтјела да путује у Литванију због страха од рата, али је ФИБА одбила захтјев за одгађање и наредила да мора играти. Пашалић је одбио да путује и имао је подршку Боснића који га је уврстио на посљедњи списак играча да би га генерални секретар након одласка селектора изопштио из састава. Велико је питање ко ће се уопште усудити да преузме екипу коју чека меч са Чешком 1. јула у гостима и Бугарском три дана касније у Сарајеву.

- Искрено се надам да ће се Боснић предомислити и вратити на кормило послије неспоразума који је настао. Два члана УО већ су разговарала са њим, али цијела ситуација не изгледа баш добро и нисам оптимиста по том питању - рекао је Ковачевић.

У случају да Боснић остане при свом ставу план Б скоро да не постоји.

- Тешко је рећи шта ће бити уколико се Боснић не предомисли јер је скоро немогуће наћи рјешење у овако кратком року јер се ближе утакмице квалификација. Многи “лупају” имена и спомињу неке нереалне кандидате, а битно је наћи селектора на дуже стазе који има визију. Велики плус представља чињеница да ће репрезентација играти на Европском првенству па ће многи жељети да се сами наметну, али у овом тренутку немамо неко име коме бисмо могли понудити сарадњу - додао је Ковачевић.

Ранији случај

Репрезентација БиХ већ је имала проблеме са оставком селектора пред битне утакмице. То се десило почетком септембра 2018. године пред четврти квалификациони прозор када Душко Вујошевић није могао да води екипу због трансплантације бубрега, а његов помоћник Менсур Бајрамовић три дана пред утакмицу отказао вођење тима јер је преузео клуб из Азије па је морао да отпутује. Тада је као ватрогасац ускочио Јасмин Репеша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана