Седам медаља за бањалучке такмичаре у кинеском рвању у Италији

Г.С.
Седам медаља за бањалучке такмичаре у кинеском рвању у Италији

БАЊАЛУКА - Чланови шуаи ђиао тима Босне и Херцеговине, коју чине чланови Кунгфу Вушу клуба „Лотос" из Бањалуке, освојили су седам медаља на Европском првенству у кинеском рвању које је прије неколико дана одржано у италијанском граду Монтесилвано.

Марија Палић је освојила двије златне медаље, Леа Вујасин се окитила и златом и сребром, Ана Матавуљ је освојила сребро, као и Миле Ђумић. Бронзано одличје припало је Михаилу Ђумићу. Тренер овог тима Драган Ђумић наводи да је ово изузетан успјех. 

- Такмичење је било више него значајно за чланове нашег тима. Не само због искуства, већ и због број такмичара који су се појавили на овој смотри. За разлику од готово свих земаља учесника, ми смо кинеско рвање почели да тренирамо прије три године, тако да је овај резултат тиме далеко вреднијиистакао је Ђумић.

Он додаје како би то требао бити додатни мотив институцијама да помогну развој овог спорта, поготово што је кинеско рвање у свијету добило статус као и џудо када је у питању физички развој дјеце.

- Шуаи ђиао, односно кинеско рвање, представља изузетан спорт за психо-физички развој дјеце. Систем вјежбања укључује цијело тијело, а посебна пажња се посвећује правилном формирању кичменог стуба дјетета. Надам се да ћемо у наредном периоду на основу ових резултата добити и већу подршку казао је Ђумић.

Одлазак такмичара у Италију, истакао је он, помогла је компанија „Satwork".

- Посљедњих мјесеци смо се припремали „ударнички". Сваки дан смо имали два тренинга по два или два и по сата. Мени је ово прво такмичење и прве медаље, тако да сам више него задовољна. Надам се да ћемо сљедеће године учествовати на Свјетском првенству које се одржава у Макау казала је Марила Палић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана