Sedam medalja za banjalučke takmičare u kineskom rvanju u Italiji

G.S.
Sedam medalja za banjalučke takmičare u kineskom rvanju u Italiji

BANjALUKA - Članovi šuai điao tima Bosne i Hercegovine, koju čine članovi Kungfu Vušu kluba „Lotos" iz Banjaluke, osvojili su sedam medalja na Evropskom prvenstvu u kineskom rvanju koje je prije nekoliko dana održano u italijanskom gradu Montesilvano.

Marija Palić je osvojila dvije zlatne medalje, Lea Vujasin se okitila i zlatom i srebrom, Ana Matavulj je osvojila srebro, kao i Mile Đumić. Bronzano odličje pripalo je Mihailu Đumiću. Trener ovog tima Dragan Đumić navodi da je ovo izuzetan uspjeh. 

- Takmičenje je bilo više nego značajno za članove našeg tima. Ne samo zbog iskustva, već i zbog broj takmičara koji su se pojavili na ovoj smotri. Za razliku od gotovo svih zemalja učesnika, mi smo kinesko rvanje počeli da treniramo prije tri godine, tako da je ovaj rezultat time daleko vrednijiistakao je Đumić.

On dodaje kako bi to trebao biti dodatni motiv institucijama da pomognu razvoj ovog sporta, pogotovo što je kinesko rvanje u svijetu dobilo status kao i džudo kada je u pitanju fizički razvoj djece.

- Šuai điao, odnosno kinesko rvanje, predstavlja izuzetan sport za psiho-fizički razvoj djece. Sistem vježbanja uključuje cijelo tijelo, a posebna pažnja se posvećuje pravilnom formiranju kičmenog stuba djeteta. Nadam se da ćemo u narednom periodu na osnovu ovih rezultata dobiti i veću podršku kazao je Đumić.

Odlazak takmičara u Italiju, istakao je on, pomogla je kompanija „Satwork".

- Posljednjih mjeseci smo se pripremali „udarnički". Svaki dan smo imali dva treninga po dva ili dva i po sata. Meni je ovo prvo takmičenje i prve medalje, tako da sam više nego zadovoljna. Nadam se da ćemo sljedeće godine učestvovati na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Makau kazala je Marila Palić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana