Савановић: Вратићемо “Славију” и бокс у Бањалуку

Гордана Копања
Савановић: Вратићемо “Славију” и бокс у Бањалуку

БАЊАЛУКА – Након неколико година, боксерски клуб „Славија“ кренуо је напред, али ако желимо да му вратимо сјај потребна нам је подршка свих нивоа власти, рекао је за „Глас Српске“ члан руководства Огњен Савановић.

"Данас сам подршку тражио и од Владе Републике Српске, тачније ресорног министарства, с обзиром на то да имамо велике планове, та нам је подршка неопходна. Наког година гомилања дугова и запостављања клуба, створили су се велики проблеми у “Славији”.Уз подршку наших спортиста и руководства Града Бањалука, клуб се враћа у живот, рекао је Савановић.

Напомиње како су боксери БК “Славија” посљедњих мјесеци остварили запажене резтате на такмичењима широм региона, што представља увод у враћање бокса у наш град на велика врата.

-Добили смо ријеч да ће министарство имати слуха за наш клуб, те да ће учествовати у промоцији и јачању овог спорта у нашем граду и земљи – рекао је он.

У Бањалуци спрема спектакуларно коло лиге Србије које Ће се одржати 05.12. У 19:00х у дворани Обилићево, реванш меч између БК Славија и БК Сомбор. БК Сомбор је иначе прошлогодишњи шампион Србије, додаје Савановић.

– Ово је само један у низу турнира који организујемо. Уз адркватну подршку вратићемо “Славију”  закључио је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана