Сара Ћирковић иде по нову медаљу

Милан Зубовић
Сара Ћирковић иде по нову медаљу

БЕОГРАД - Боксерка из Братунца Сара Ћирковић спремно дочекује Европско првенство у Београду на којем жели да дође до медаље што био био велики подстрек пред Олимпијске игре у Паризу овог љета. 

Ћирковићева ће бити слободна у првом колу бантам категорије (до 54 килограма) док ће у другом боксовати против побједника меча Јулије Короли из Молдавије и Катарине Цавајдове из Чешке. Меч је на распореду 23. априла у поподневним часовима. 

- Притисак је увијек ту, али сад послије пласмана у Париз свакако да је мало лакше. Вјерујем у себе и увјерена сам да могу до најсјајнијег одличја - истакла је европска и свјетска омладинска шампионка Сара Ћирковић. 

Њен тренер Мирко Ждрало, који је уједно и селектор женске репрезентације, вјерује да се и остале његове ученице могу озбиљно укључити у борбу за медаље.  

- Свакако да од Саре очекујемо медаљу, у одличној је форми и заиста сви вјерујемо и њу, али и поред Саре све дјевојке су спремне за ово велико такмичење. Наша женска репрезентација је комплетна и на овом Европском првенству ћемо имати представнице у свих 12 категорија што је уједно и први пут у историји да Србија наступи на Европском првенству са комплетном женском екипом. Притисак и одговорност су увијек присутни, али у овом случају мислим да ће публика бити вјетар у леђа нашим боксерима и очекујем пун "Пионир" - истакао је Ждрало за "Глас Српске".

Први пут у историји мушкарци и дјевојке бориће се на истом турниру од 18. до 28. априла и биће то сјајна провјера за српске олимпијце. Поред Ћирковићеве олимпијску визу још је изборила Наталија Шадрина док су велики адути Србије у борби за медаље Милена Матовић, Николина Гајић, Анђела Бранковић...

- Наш тим тренутно има троје квалификованих боксера за Олимпијске игре, Вахид Абасов и Наталија Шадрина су своје визе за Париз изборили на Европским играма док је Сара Ћирковић своју визу овјерила у Италији на првим свјетским квалификацијама. На овом Европском првенству сви наши олимпијци ће бити у тиму и вјерујемо да ће изборити медаље за Србију, а свакако ово Европско првенство ће бити један од значајнијих тестова пред саме Олимпијске игре - навео је Ждрало. 

Промоција племените вјештине

Након 50 година главни град Србије поново је домаћин ЕП и нова велика прилика за промоцију племените вјештине међу младима. 

- Европско првенство за сениоре је једно од најзначајнијих такмичења у боксу и ово је историјски тренутак за Србију. Након 50 година Београд је поново домаћин ЕП. Ово је прије свега велико признање за српски бокс и људе који га воде, а за све нас велика част и одговорност - додао је Ждрало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана