Sara Ćirković ide po novu medalju

Milan Zubović
Sara Ćirković ide po novu medalju

BEOGRAD - Bokserka iz Bratunca Sara Ćirković spremno dočekuje Evropsko prvenstvo u Beogradu na kojem želi da dođe do medalje što bio bio veliki podstrek pred Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta. 

Ćirkovićeva će biti slobodna u prvom kolu bantam kategorije (do 54 kilograma) dok će u drugom boksovati protiv pobjednika meča Julije Koroli iz Moldavije i Katarine Cavajdove iz Češke. Meč je na rasporedu 23. aprila u popodnevnim časovima. 

- Pritisak je uvijek tu, ali sad poslije plasmana u Pariz svakako da je malo lakše. Vjerujem u sebe i uvjerena sam da mogu do najsjajnijeg odličja - istakla je evropska i svjetska omladinska šampionka Sara Ćirković. 

Njen trener Mirko Ždralo, koji je ujedno i selektor ženske reprezentacije, vjeruje da se i ostale njegove učenice mogu ozbiljno uključiti u borbu za medalje.  

- Svakako da od Sare očekujemo medalju, u odličnoj je formi i zaista svi vjerujemo i nju, ali i pored Sare sve djevojke su spremne za ovo veliko takmičenje. Naša ženska reprezentacija je kompletna i na ovom Evropskom prvenstvu ćemo imati predstavnice u svih 12 kategorija što je ujedno i prvi put u istoriji da Srbija nastupi na Evropskom prvenstvu sa kompletnom ženskom ekipom. Pritisak i odgovornost su uvijek prisutni, ali u ovom slučaju mislim da će publika biti vjetar u leđa našim bokserima i očekujem pun "Pionir" - istakao je Ždralo za "Glas Srpske".

Prvi put u istoriji muškarci i djevojke boriće se na istom turniru od 18. do 28. aprila i biće to sjajna provjera za srpske olimpijce. Pored Ćirkovićeve olimpijsku vizu još je izborila Natalija Šadrina dok su veliki aduti Srbije u borbi za medalje Milena Matović, Nikolina Gajić, Anđela Branković...

- Naš tim trenutno ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre, Vahid Abasov i Natalija Šadrina su svoje vize za Pariz izborili na Evropskim igrama dok je Sara Ćirković svoju vizu ovjerila u Italiji na prvim svjetskim kvalifikacijama. Na ovom Evropskom prvenstvu svi naši olimpijci će biti u timu i vjerujemo da će izboriti medalje za Srbiju, a svakako ovo Evropsko prvenstvo će biti jedan od značajnijih testova pred same Olimpijske igre - naveo je Ždralo. 

Promocija plemenite vještine

Nakon 50 godina glavni grad Srbije ponovo je domaćin EP i nova velika prilika za promociju plemenite vještine među mladima. 

- Evropsko prvenstvo za seniore je jedno od najznačajnijih takmičenja u boksu i ovo je istorijski trenutak za Srbiju. Nakon 50 godina Beograd je ponovo domaćin EP. Ovo je prije svega veliko priznanje za srpski boks i ljude koji ga vode, a za sve nas velika čast i odgovornost - dodao je Ždralo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana