Рукометни савез Српске приговорио на објаву завршног билтена

Д.Д.
Рукометни савез Српске приговорио на објаву завршног билтена

БАЊАЛУКА - Рукометни савез Републике Српске уложио је приговор на  објаву завршног Билтена бр. 30 Премијер лиге БиХ за мушкарце издан од комесара такмичења Алије Хасића.

У савезу Српске наводе да објава по којој лигу БиХ напушта пет тимова представља грубо кршење нормативних прописа Рукометног савеза БиХ и непоштовање одлуке Надзорног одбора.

У саопштењу се наводи:

-На основу одлуке Надзорног одбора РС БиХ од 07.04.2023.године стављена је ван снаге одлука Управног одбора од 03.08.2022.године о испадању пет клубова из мушке лиге у сезони 2022/23. Управни одбор РС БиХ је примио информацију те на исту је имао право изјављивања правног лијека Скупштини, те све док Скупштина не поништи одлуку Надзорног одбора иста је на снази, те с тим у вези не важе пропозиције о испадању пет клубова, те из Премијер лиге испадају три клуба, док у женској конкуренцији улази по један клуб из сваке чланице савеза, како је то предвиђено и Статутом и другим нормативним актима РС БиХ- наводи се у приговору.

У савезу Српске наводе да је чланом 51. Статута Рукометног савеза Бих прописано је да Надзорни одбор врши контролу рада Савеза и његових органа , те да је на основу тог члана донесена Одлука Надзорног одбора против које није уложен правни лијек па је самим тим постала правоснажна и извршна.

-Комесар такмичења је дужан придржавати се свих нормативних аката РС БиХ као и њихових органа који су хијерархијски виши те у овом случају одлука НО од 07.04.2023 године која има јачу правну снагу од пропозиција Комесара. Такође, треба поменути да је Комесар Премијер лиге за жене, господин Александар Врховац, поступио у складу са одлуком Надзорног одбора и у завршном Билтену није навео да ће се играти бараж између побједника Прве лиге за жене Републике Српске и побједника Прве лиге за жене Федерације БиХ за улазак у Премијер лигу, како је то било одређено одлуком УО РС БиХ од 03.08.2022. године и тако правилно примијенио акте органа Рукометног савеза- додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана