Rukometni savez Srpske prigovorio na objavu završnog biltena

D.D.
Rukometni savez Srpske prigovorio na objavu završnog biltena

BANjALUKA - Rukometni savez Republike Srpske uložio je prigovor na  objavu završnog Biltena br. 30 Premijer lige BiH za muškarce izdan od komesara takmičenja Alije Hasića.

U savezu Srpske navode da objava po kojoj ligu BiH napušta pet timova predstavlja grubo kršenje normativnih propisa Rukometnog saveza BiH i nepoštovanje odluke Nadzornog odbora.

U saopštenju se navodi:

-Na osnovu odluke Nadzornog odbora RS BiH od 07.04.2023.godine stavljena je van snage odluka Upravnog odbora od 03.08.2022.godine o ispadanju pet klubova iz muške lige u sezoni 2022/23. Upravni odbor RS BiH je primio informaciju te na istu je imao pravo izjavljivanja pravnog lijeka Skupštini, te sve dok Skupština ne poništi odluku Nadzornog odbora ista je na snazi, te s tim u vezi ne važe propozicije o ispadanju pet klubova, te iz Premijer lige ispadaju tri kluba, dok u ženskoj konkurenciji ulazi po jedan klub iz svake članice saveza, kako je to predviđeno i Statutom i drugim normativnim aktima RS BiH- navodi se u prigovoru.

U savezu Srpske navode da je članom 51. Statuta Rukometnog saveza Bih propisano je da Nadzorni odbor vrši kontrolu rada Saveza i njegovih organa , te da je na osnovu tog člana donesena Odluka Nadzornog odbora protiv koje nije uložen pravni lijek pa je samim tim postala pravosnažna i izvršna.

-Komesar takmičenja je dužan pridržavati se svih normativnih akata RS BiH kao i njihovih organa koji su hijerarhijski viši te u ovom slučaju odluka NO od 07.04.2023 godine koja ima jaču pravnu snagu od propozicija Komesara. Takođe, treba pomenuti da je Komesar Premijer lige za žene, gospodin Aleksandar Vrhovac, postupio u skladu sa odlukom Nadzornog odbora i u završnom Biltenu nije naveo da će se igrati baraž između pobjednika Prve lige za žene Republike Srpske i pobjednika Prve lige za žene Federacije BiH za ulazak u Premijer ligu, kako je to bilo određeno odlukom UO RS BiH od 03.08.2022. godine i tako pravilno primijenio akte organa Rukometnog saveza- dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana