Рукометни клуб Борац на новој прекретници: Микић ближи одласку

Г.С.
Рукометни клуб Борац на новој прекретници: Микић ближи одласку

БАЊАЛУКА - Рукометни клуб Борац се након лоше сезоне у којој је на крају освојио 10. мјесто у првенству БиХ те испао у четвртфиналу Купа БиХ од Херцеговине нашао на новој прекретници.

Руководство клуба је разговарало са тренером Мирком Микићем у вези са анализом прошле сезоне те договором за будућност. Први разговори нису донијели конкретне резултате.

- Имали смо отворен разговор о протеклој сезони. Анализирали смо све аспекте који су довели до 10. мјеста у првенству, а са тим резултатом нико није задовољан, ни ми, ни стручни штаб. Ништа није било конкретно одлучено, можда је најбоље да мало предахнемо и да након тога одлучимо заједно шта је најбоље за клуб - истакао је директор Владимир Бранковић.

Тренер Мирко Микић је преузео екипу у новембру 2018. године и није био шеф струке само у прољећном дијелу сезоне 2020/21, када је био помоћник Веселину Вујовићу. Освојио је са екипом двије шампионске титуле у БиХ (2020. и 2022. године), Куп БиХ (2021) и двије титуле у Купу Републике Српске (2020. и 2022. године).

- Разговарали смо, анализирали првенство и мало причали о будућности, али нисмо ништа дефинитивно одлучили. Потребан нам је одмор да бисмо мало рашчистили мисли. Договорио сам се са директором клуба и добио у неку руку дозволу да размотрим потенцијалне понуде и од других. Постоје интересовања, али о томе не бих да причам. Видјећемо у наредном периоду, сада је најбитније да се одморим и онда сагледам све опције прије свега за клуб, а потом и за мене -  рекао је Микић.

- Кад погледам комплетан период на клупи Борца не могу да будем без обзира на прошлу сезону. Знам да сам у сваком моменту давао максимум за клуб. Поред титула највећа награда ми је афирмација момака у протеклим годинама, гдје је Борац добио пет репрезентативаца, од тога су четири играча млађа од 23 године. То је огромна сатисфакција за Борац и мене лично, с обзиром на то да сам им пружио шансу - поручио је Микић.

Није тајна да тузланска Слобода прави тим који ће напасти титулу шампиона и да је један од кандидата за новог тренер управо Микић. Тузлаци су се већ договорили неколико појачања, а из Борца су довели Марка Лукића и Луку Кнежевића, којима су истекли уговори. Такође уговор је истекао и спортском директору Бојану Љубишићу. Клуб су већ напустили Лука Перић и голман Берин Бркић.

Преговори са Смајлагићем

У случају да не дође до наставка сарадње са Мирком Микићем, у управи Борца морају да траже ново рјешење, а већ сад је извјесно да су обављени и први преговори са садашњим селектором рукометне репрезентације БиХ те бившим играчем Борца Ирфаном Смајлагићем. Рођени Бањалучанин је жеља клуба, али је потребно обезбиједити услове да би он пристао да преузме екипу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана