Rukometni klub Borac na novoj prekretnici: Mikić bliži odlasku

G.S.
Rukometni klub Borac na novoj prekretnici: Mikić bliži odlasku

BANjALUKA - Rukometni klub Borac se nakon loše sezone u kojoj je na kraju osvojio 10. mjesto u prvenstvu BiH te ispao u četvrtfinalu Kupa BiH od Hercegovine našao na novoj prekretnici.

Rukovodstvo kluba je razgovaralo sa trenerom Mirkom Mikićem u vezi sa analizom prošle sezone te dogovorom za budućnost. Prvi razgovori nisu donijeli konkretne rezultate.

- Imali smo otvoren razgovor o protekloj sezoni. Analizirali smo sve aspekte koji su doveli do 10. mjesta u prvenstvu, a sa tim rezultatom niko nije zadovoljan, ni mi, ni stručni štab. Ništa nije bilo konkretno odlučeno, možda je najbolje da malo predahnemo i da nakon toga odlučimo zajedno šta je najbolje za klub - istakao je direktor Vladimir Branković.

Trener Mirko Mikić je preuzeo ekipu u novembru 2018. godine i nije bio šef struke samo u proljećnom dijelu sezone 2020/21, kada je bio pomoćnik Veselinu Vujoviću. Osvojio je sa ekipom dvije šampionske titule u BiH (2020. i 2022. godine), Kup BiH (2021) i dvije titule u Kupu Republike Srpske (2020. i 2022. godine).

- Razgovarali smo, analizirali prvenstvo i malo pričali o budućnosti, ali nismo ništa definitivno odlučili. Potreban nam je odmor da bismo malo raščistili misli. Dogovorio sam se sa direktorom kluba i dobio u neku ruku dozvolu da razmotrim potencijalne ponude i od drugih. Postoje interesovanja, ali o tome ne bih da pričam. Vidjećemo u narednom periodu, sada je najbitnije da se odmorim i onda sagledam sve opcije prije svega za klub, a potom i za mene -  rekao je Mikić.

- Kad pogledam kompletan period na klupi Borca ne mogu da budem bez obzira na prošlu sezonu. Znam da sam u svakom momentu davao maksimum za klub. Pored titula najveća nagrada mi je afirmacija momaka u proteklim godinama, gdje je Borac dobio pet reprezentativaca, od toga su četiri igrača mlađa od 23 godine. To je ogromna satisfakcija za Borac i mene lično, s obzirom na to da sam im pružio šansu - poručio je Mikić.

Nije tajna da tuzlanska Sloboda pravi tim koji će napasti titulu šampiona i da je jedan od kandidata za novog trener upravo Mikić. Tuzlaci su se već dogovorili nekoliko pojačanja, a iz Borca su doveli Marka Lukića i Luku Kneževića, kojima su istekli ugovori. Takođe ugovor je istekao i sportskom direktoru Bojanu Ljubišiću. Klub su već napustili Luka Perić i golman Berin Brkić.

Pregovori sa Smajlagićem

U slučaju da ne dođe do nastavka saradnje sa Mirkom Mikićem, u upravi Borca moraju da traže novo rješenje, a već sad je izvjesno da su obavljeni i prvi pregovori sa sadašnjim selektorom rukometne reprezentacije BiH te bivšim igračem Borca Irfanom Smajlagićem. Rođeni Banjalučanin je želja kluba, ali je potrebno obezbijediti uslove da bi on pristao da preuzme ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana