Рукометни голман Небојша Граховац након десет година више није члан Шартра: Испраћај за памћење

Дарко Драгичевић
Рукометни голман Небојша Граховац након десет година више није члан Шартра: Испраћај за памћење

ШАРТР – Деценија за памћење! Рукометни голман Небојша Граховац након десет година више неће бити на голу француског Шартра који му је практично постао друга кућа.

Дошао је сјајни голман и бивши репрезентативац БиХ када је екипа била у другој лиги Француске ни не слутећи да ће му Шартр постати практично домаћи терен. Сјајне одбране донијеле су узајамно поштовање па се сарадња стално продужавала. Поштен однос челника клуба утицао је на то да голман остане читаву деценију у овом клубу. На крају ипак путеви се разилазе, а Граховац је са клубом прошао бројне успоне и падове. Враћали су се у Суперлигу Француске, играли полуфинале Купа.

- Након десет година наши путеви се разилазе. Када сам потписивао уговор нисам уопште помишљао да ћу читаву деценију  остати у овом клубу. Имали су на старту лијеп пројекат који ме је привукао и успјели смо на крају у већини да остваримо све што смо планирали. Тренутно Шартр је стабилан суперлигаш. Мање-више остварили смо већину зацртаних циљева, било је ту успона и падова, а на крају смо ипак показали да је овом клубу мјесто у француској елити - истакао је Граховац.

Клуб је своју величину показао и на крају када је Небојши Граховцу приређен фантастичан испраћај.

- Заиста је било феноменално. Бољи испраћај нисам могао ни да замислим. Сви су се потрудили и било је заиста сјајно. Једноставно кад тако нешто доживите онда схватите да све што сте радили у тих десет година није било узалудно и да људи заиста цијене све што сам дао за тај клуб. Осјећао сам се сјајно, а на испраћају су били саиграчи, чланови управе, спонзори, навијачи. Сви су учинили да се осјећам поносно и свака им част на томе – додао је сјајни голман.

Граховац истиче да ће овај период у Француској памтити само по лијепим стварима.

- Сигурно је да ћу период у Шартру памтити само по лијепим стварима, добрим партијама, а приватно свакако по чињеници да ми се ту родила друга ћерка Аника и по томе ћу свакако памтити период у овом сјајном граду и клубу - истакао је сјајни чувар мреже.

На мети Борца

У Рукометном клубу Борац се све чешће спомиње име Небојше Граховца као првог и великог појачања у стварању тима за наредну сезону.

- Одлуку о наставку каријере донијећу брзо, можда се ускоро и видимо – поручио је Граховац који је тако практично најавио могући повратак у бањалучки клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана