Rukometni golman Nebojša Grahovac nakon deset godina više nije član Šartra: Ispraćaj za pamćenje

Darko Dragičević
Rukometni golman Nebojša Grahovac nakon deset godina više nije član Šartra: Ispraćaj za pamćenje

ŠARTR – Decenija za pamćenje! Rukometni golman Nebojša Grahovac nakon deset godina više neće biti na golu francuskog Šartra koji mu je praktično postao druga kuća.

Došao je sjajni golman i bivši reprezentativac BiH kada je ekipa bila u drugoj ligi Francuske ni ne sluteći da će mu Šartr postati praktično domaći teren. Sjajne odbrane donijele su uzajamno poštovanje pa se saradnja stalno produžavala. Pošten odnos čelnika kluba uticao je na to da golman ostane čitavu deceniju u ovom klubu. Na kraju ipak putevi se razilaze, a Grahovac je sa klubom prošao brojne uspone i padove. Vraćali su se u Superligu Francuske, igrali polufinale Kupa.

- Nakon deset godina naši putevi se razilaze. Kada sam potpisivao ugovor nisam uopšte pomišljao da ću čitavu deceniju  ostati u ovom klubu. Imali su na startu lijep projekat koji me je privukao i uspjeli smo na kraju u većini da ostvarimo sve što smo planirali. Trenutno Šartr je stabilan superligaš. Manje-više ostvarili smo većinu zacrtanih ciljeva, bilo je tu uspona i padova, a na kraju smo ipak pokazali da je ovom klubu mjesto u francuskoj eliti - istakao je Grahovac.

Klub je svoju veličinu pokazao i na kraju kada je Nebojši Grahovcu priređen fantastičan ispraćaj.

- Zaista je bilo fenomenalno. Bolji ispraćaj nisam mogao ni da zamislim. Svi su se potrudili i bilo je zaista sjajno. Jednostavno kad tako nešto doživite onda shvatite da sve što ste radili u tih deset godina nije bilo uzaludno i da ljudi zaista cijene sve što sam dao za taj klub. Osjećao sam se sjajno, a na ispraćaju su bili saigrači, članovi uprave, sponzori, navijači. Svi su učinili da se osjećam ponosno i svaka im čast na tome – dodao je sjajni golman.

Grahovac ističe da će ovaj period u Francuskoj pamtiti samo po lijepim stvarima.

- Sigurno je da ću period u Šartru pamtiti samo po lijepim stvarima, dobrim partijama, a privatno svakako po činjenici da mi se tu rodila druga ćerka Anika i po tome ću svakako pamtiti period u ovom sjajnom gradu i klubu - istakao je sjajni čuvar mreže.

Na meti Borca

U Rukometnom klubu Borac se sve češće spominje ime Nebojše Grahovca kao prvog i velikog pojačanja u stvaranju tima za narednu sezonu.

- Odluku o nastavku karijere donijeću brzo, možda se uskoro i vidimo – poručio je Grahovac koji je tako praktično najavio mogući povratak u banjalučki klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana