Рукометаши Српске крећу 11.марта

Д.Д.
Foto: Рукометни савез Републике Српске

БАЊАЛУКА - Рукометно прољеће у м:тел Првој и м:тел Другој лиги Републике Српске почеће 11/12. марта, док ће седам дана касније стартовати и други дио сезоне у м:тел Првој лиги за рукометашице, овако је одлучено на сједници Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске која је одржана у Бањалуци.

- Са своје стране задовољан сам са свим што је урађено у прошлој години, а исто тако је и први дио сезоне прошао у најбољем реду, те очекујем да тако буде и у наставку такмичарског циклуса. Морам споменути да су и комесари добро обавили посао (Богдан Ранкић и Елвис Марчетић) у чему им је помогао координатор Александар Врховац - изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Похвале је упутио и Милосав Уљаревић, члан Управног одобра "српске куће" рукомета.

- Када погледам шта смо све урадили у минулој години, заиста треба свима упутити ријечи хвала. Надам се да ћемо заједнички и даље радити за добробит рукометних клубова и уопште овог спорта - рекао је Уљаревић.

Овом приликом су једногласно усвојени извјештаји о раду РС Српске за минулу годину, као и финансијски извјештај и друго.

- Посебно сам задовољан како смо организовали Свечану академију поводом три деценије постојања нашег савеза.

Све је било на врхунском нивоу и за то смо добили бројне похвале, а истовремено смо штампали књигу чији су аутори били новинари Слободан Бабић и Жељко Тица - додао је Умичевић.

Извјештај Омладинске комисије који је поднио предсједник Обренко Миљковић је једногласно усвојен. Владимир Бранковић поднио је информацију о стању у Рукометном савезу БиХ.

Он је напоменуо како је стигао допис од Рукометног савеза Републике Српске у којем се тражи да се покуша пролонгирати раније донесена одлука о испадању пет клубова из Премијер лиге БиХ за рукометаше, и то за неки други период.

И овог пута су чланови УО РС Српске поновили исти захтјев, и истовремено су дали подршку члановима УО РС БиХ из Републике Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана