Rukometaši Srpske kreću 11.marta

D.D.
Foto: Rukometni savez Republike Srpske

BANjALUKA - Rukometno proljeće u m:tel Prvoj i m:tel Drugoj ligi Republike Srpske počeće 11/12. marta, dok će sedam dana kasnije startovati i drugi dio sezone u m:tel Prvoj ligi za rukometašice, ovako je odlučeno na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske koja je održana u Banjaluci.

- Sa svoje strane zadovoljan sam sa svim što je urađeno u prošloj godini, a isto tako je i prvi dio sezone prošao u najboljem redu, te očekujem da tako bude i u nastavku takmičarskog ciklusa. Moram spomenuti da su i komesari dobro obavili posao (Bogdan Rankić i Elvis Marčetić) u čemu im je pomogao koordinator Aleksandar Vrhovac - izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Pohvale je uputio i Milosav Uljarević, član Upravnog odobra "srpske kuće" rukometa.

- Kada pogledam šta smo sve uradili u minuloj godini, zaista treba svima uputiti riječi hvala. Nadam se da ćemo zajednički i dalje raditi za dobrobit rukometnih klubova i uopšte ovog sporta - rekao je Uljarević.

Ovom prilikom su jednoglasno usvojeni izvještaji o radu RS Srpske za minulu godinu, kao i finansijski izvještaj i drugo.

- Posebno sam zadovoljan kako smo organizovali Svečanu akademiju povodom tri decenije postojanja našeg saveza.

Sve je bilo na vrhunskom nivou i za to smo dobili brojne pohvale, a istovremeno smo štampali knjigu čiji su autori bili novinari Slobodan Babić i Željko Tica - dodao je Umičević.

Izvještaj Omladinske komisije koji je podnio predsjednik Obrenko Miljković je jednoglasno usvojen. Vladimir Branković podnio je informaciju o stanju u Rukometnom savezu BiH.

On je napomenuo kako je stigao dopis od Rukometnog saveza Republike Srpske u kojem se traži da se pokuša prolongirati ranije donesena odluka o ispadanju pet klubova iz Premijer lige BiH za rukometaše, i to za neki drugi period.

I ovog puta su članovi UO RS Srpske ponovili isti zahtjev, i istovremeno su dali podršku članovima UO RS BiH iz Republike Srpske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana