Рукометаши Борца јуре минимални заостатак: Преко Извиђача до финалног турнира

Г.С.
Рукометаши Борца јуре минимални заостатак: Преко Извиђача до финалног турнира

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца желе да прекину негативну серију против Извиђача. Бањалучани су везали седам пораза у дуелима против актуелног шампиона.

У првом мечу четвртфинала Купа БиХ Извиђач је на свом паркету савладао ривала са 29:28, тако да ће Бањалучани имати шансу да се домогну финалног турнира.

Имали су много проблема у припреми овог меча, од заузетости дворане до тешких путовања.

- Све утиче на екипу, али шта је ту је. Спремамо се за нови дуел против шампиона који нас је добио три пута ове сезоне. Морамо да исправимо пропусте које смо правили у ранијим мечевима. Имамо квалитет и то морамо да покажемо на паркету. Тежимо нашим циљевима, а то је да увијек идемо на побједу - рекао је тренер Ирфан Смајлагић.

Небојша Граховац је био међу најбољима у Љубушком.

- Мотив је сигурно да одиграмо што боље и да дамо максимум да бисмо побиједили и пласирали се на финални турнир Купа. Видимо шансу да освајањем трофеја изборимо Европу, тако да нема калкулација. Иако смо теоретски још у игри за титулу шампиона не зависи све од нас, тако да нам је ово такмичење веома важно. Максимално смо мотивисани за наредни дерби - поручио је Граховац.

Огњен Каламанда се вратио у тим након повреде.

- Морамо да исправимо грешке из ранијих дуела да бисмо дошли до побједе. Сигурно је да имамо шансу ако будемо прави и настојаћемо да одиграмо квалитетан меч и изборимо финални турнир Купа БиХ - додао је Каламанда.

Парови четвртфинала: Борац - Извиђач (19 часова, први меч 28:29), Коњух - Вогошћа (19 часова, 39:36), Слобода - Леотар (17 часова, 26:31), Грачаница - Криваја (19 часова, 31:26). Рукометашице: Кнежопољка - Борац (19:33), Илиџа - Криваја (28:34), Зрињски - Хаџићи (19:35), Груде су већ избориле полуфинале.

Леотар на плус пет

Леотар ће у Тузлу на реванш ићи са пет голова вишка.

- У првој утакмици смо имали успона и падова, али смо остварили победу са пет голова разлике. Добро смо анализирали игру и радили на исправљању грешка да бисмо          остварили позитиван резултат. Нећемо бранити предност, идемо да одиграмо максимално и изборимо финални турнир - рекао је бек Леотара Жељко Шукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана