Rukometaši Borca jure minimalni zaostatak: Preko Izviđača do finalnog turnira

G.S.
Rukometaši Borca jure minimalni zaostatak: Preko Izviđača do finalnog turnira

BANjALUKA - Rukometaši Borca žele da prekinu negativnu seriju protiv Izviđača. Banjalučani su vezali sedam poraza u duelima protiv aktuelnog šampiona.

U prvom meču četvrtfinala Kupa BiH Izviđač je na svom parketu savladao rivala sa 29:28, tako da će Banjalučani imati šansu da se domognu finalnog turnira.

Imali su mnogo problema u pripremi ovog meča, od zauzetosti dvorane do teških putovanja.

- Sve utiče na ekipu, ali šta je tu je. Spremamo se za novi duel protiv šampiona koji nas je dobio tri puta ove sezone. Moramo da ispravimo propuste koje smo pravili u ranijim mečevima. Imamo kvalitet i to moramo da pokažemo na parketu. Težimo našim ciljevima, a to je da uvijek idemo na pobjedu - rekao je trener Irfan Smajlagić.

Nebojša Grahovac je bio među najboljima u Ljubuškom.

- Motiv je sigurno da odigramo što bolje i da damo maksimum da bismo pobijedili i plasirali se na finalni turnir Kupa. Vidimo šansu da osvajanjem trofeja izborimo Evropu, tako da nema kalkulacija. Iako smo teoretski još u igri za titulu šampiona ne zavisi sve od nas, tako da nam je ovo takmičenje veoma važno. Maksimalno smo motivisani za naredni derbi - poručio je Grahovac.

Ognjen Kalamanda se vratio u tim nakon povrede.

- Moramo da ispravimo greške iz ranijih duela da bismo došli do pobjede. Sigurno je da imamo šansu ako budemo pravi i nastojaćemo da odigramo kvalitetan meč i izborimo finalni turnir Kupa BiH - dodao je Kalamanda.

Parovi četvrtfinala: Borac - Izviđač (19 časova, prvi meč 28:29), Konjuh - Vogošća (19 časova, 39:36), Sloboda - Leotar (17 časova, 26:31), Gračanica - Krivaja (19 časova, 31:26). Rukometašice: Knežopoljka - Borac (19:33), Ilidža - Krivaja (28:34), Zrinjski - Hadžići (19:35), Grude su već izborile polufinale.

Leotar na plus pet

Leotar će u Tuzlu na revanš ići sa pet golova viška.

- U prvoj utakmici smo imali uspona i padova, ali smo ostvarili pobedu sa pet golova razlike. Dobro smo analizirali igru i radili na ispravljanju greška da bismo          ostvarili pozitivan rezultat. Nećemo braniti prednost, idemo da odigramo maksimalno i izborimo finalni turnir - rekao je bek Leotara Željko Šukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana