Рукометаш Немања Пештић прославио први трофеј: Освајање Купа прекретница за Партизан

Дарко Драгичевић
Рукометаш Немања Пештић прославио први трофеј: Освајање Купа прекретница за Партизан

БЕОГРАД - О драматичном финалу рукометног Купа Србије између Војводине и Партизана, сјајним преокретима и великој драми се и даље прича. Један од актера епског финала био је и млади бек Немања Пештић који је на старту сезоне дошао из добојске Слоге.

Партизан је након 11 година дочекао трофеј који је толико желио и прекинуо доминацију новосадске Војводине, и то на њеном паркету и након финала које ће се још дуго препричавати.

- Ово је трофеј који ће сви вјечно памтити. Не могу да опишем колико је он значио саиграчима. Нов сам у тиму, тек сам дошао ове сезоне, али сви су заиста имали велики мотив да сруше Војводину и да након толико година донесу трофеј Партизану. Због тога је срећа била велика, многи од њих су и заплакали након тријумфа. Славље је било сјајно, баш се видјело колико им то свима значи. Дали су срце за овај трофеј и на крају су знали да прославе.  Мислим да само момци који су ту знају тежину овог трофеја - истакао је Пештић за "Глас Српске".

Финале је донијело невјероватан меч. Било га је стресно пратити, а камоли бити на терену. Партизан се неколико пута "враћао из мртвих". Успјели су да у другом дијелу надокнаде заостатак и показали да су екипа која се не предаје.

- Епски дуел, заиста, толико преокрета, добрих потеза, неизвјесности, све оно што рукомет чини посебним. Драма у финишу регуларног дијела меча, одбрањен седмерац који нам је донио продужетак па онда седмерци који су одлучили о побједнику. Било је заиста стресно све то гледати са клупе, али на крају најбитније је да смо побиједили. Много ће нам значити овај трофеј за наставак сезоне. Екипа је показала да има тај побједнички карактер. Видјели смо да можемо да се носимо са Војводином и није мала ствар савладати их на њиховом паркету. Освајање Купа ће, надам се, бити прекретница сезоне за Партизан - додао је Пештић.

Рукометаше Партизана су, иначе, многи отписали из борбе за трофеј Купа Србије, посебно кад су видјели који их ривали очекују. 

- У нама је заиста прорадио инат јер су нас многи прерано отписали још пред дуел са Динамом из Панчева. Многи нису вјеровали да можемо да прођемо у финале. Успјели смо у томе, па су нас онда отписали пред меч са Војводином. Али показали смо да смо права екипа која има карактер. Савладали смо веома квалитетног ривала који игра  значајну улогу и у Европи. Против Војводине смо се вратили из резултатског минуса и ниједног тренутка нисмо одустајали. За ту борбеност смо награђени трофејом - додао је Пештић.

Млади бек истиче да је ово сезона сазријевања и афирмације. Дошао је у клуб да напредује у првој сезони и да покаже дио свог талента. Против Дубочице је био најкориснији играч тима, а на још неколико мечева дао значајан допринос успјесима.

- У првом дијелу сезоне сам због повреда саиграча имао већу минутажу и настојао сам максимално да је искористим. Задовољан сам био својим партијама, али наравно да увијек може боље и да желим да све поправим напорним радом. Имали смо проблема у првом дијелу сезоне, када су повријеђени били Лука Барјактаровић и Никола Зечевић, па сам добио велику минутажу. У другом дијелу сезоне саиграчи су се опоравили, доведен је Немања Обрадовић и сад имамо здраву конкуренцију у којој свако жели да да максимум како би екипа била што боља. Од овако квалитетних саиграча могу само доста да научим и да напредујем додатно - поручио је Пештић на крају.

Славље

Рукометаши Партизана су пуних 11 година чекали на трофеј у Купу Србије. Ово им је укупно 12. трофеј у Купу који сад носи има прослављеног Бранислава Покрајца. Иако је финални меч обиловао узбуђењима и борбом, на адресу Партизана је стигла и честитка од великог ривала Војводине. Потез за сваку похвалу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана