Rukometaš Nemanja Peštić proslavio prvi trofej: Osvajanje Kupa prekretnica za Partizan

Darko Dragičević
Rukometaš Nemanja Peštić proslavio prvi trofej: Osvajanje Kupa prekretnica za Partizan

BEOGRAD - O dramatičnom finalu rukometnog Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana, sjajnim preokretima i velikoj drami se i dalje priča. Jedan od aktera epskog finala bio je i mladi bek Nemanja Peštić koji je na startu sezone došao iz dobojske Sloge.

Partizan je nakon 11 godina dočekao trofej koji je toliko želio i prekinuo dominaciju novosadske Vojvodine, i to na njenom parketu i nakon finala koje će se još dugo prepričavati.

- Ovo je trofej koji će svi vječno pamtiti. Ne mogu da opišem koliko je on značio saigračima. Nov sam u timu, tek sam došao ove sezone, ali svi su zaista imali veliki motiv da sruše Vojvodinu i da nakon toliko godina donesu trofej Partizanu. Zbog toga je sreća bila velika, mnogi od njih su i zaplakali nakon trijumfa. Slavlje je bilo sjajno, baš se vidjelo koliko im to svima znači. Dali su srce za ovaj trofej i na kraju su znali da proslave.  Mislim da samo momci koji su tu znaju težinu ovog trofeja - istakao je Peštić za "Glas Srpske".

Finale je donijelo nevjerovatan meč. Bilo ga je stresno pratiti, a kamoli biti na terenu. Partizan se nekoliko puta "vraćao iz mrtvih". Uspjeli su da u drugom dijelu nadoknade zaostatak i pokazali da su ekipa koja se ne predaje.

- Epski duel, zaista, toliko preokreta, dobrih poteza, neizvjesnosti, sve ono što rukomet čini posebnim. Drama u finišu regularnog dijela meča, odbranjen sedmerac koji nam je donio produžetak pa onda sedmerci koji su odlučili o pobjedniku. Bilo je zaista stresno sve to gledati sa klupe, ali na kraju najbitnije je da smo pobijedili. Mnogo će nam značiti ovaj trofej za nastavak sezone. Ekipa je pokazala da ima taj pobjednički karakter. Vidjeli smo da možemo da se nosimo sa Vojvodinom i nije mala stvar savladati ih na njihovom parketu. Osvajanje Kupa će, nadam se, biti prekretnica sezone za Partizan - dodao je Peštić.

Rukometaše Partizana su, inače, mnogi otpisali iz borbe za trofej Kupa Srbije, posebno kad su vidjeli koji ih rivali očekuju. 

- U nama je zaista proradio inat jer su nas mnogi prerano otpisali još pred duel sa Dinamom iz Pančeva. Mnogi nisu vjerovali da možemo da prođemo u finale. Uspjeli smo u tome, pa su nas onda otpisali pred meč sa Vojvodinom. Ali pokazali smo da smo prava ekipa koja ima karakter. Savladali smo veoma kvalitetnog rivala koji igra  značajnu ulogu i u Evropi. Protiv Vojvodine smo se vratili iz rezultatskog minusa i nijednog trenutka nismo odustajali. Za tu borbenost smo nagrađeni trofejom - dodao je Peštić.

Mladi bek ističe da je ovo sezona sazrijevanja i afirmacije. Došao je u klub da napreduje u prvoj sezoni i da pokaže dio svog talenta. Protiv Dubočice je bio najkorisniji igrač tima, a na još nekoliko mečeva dao značajan doprinos uspjesima.

- U prvom dijelu sezone sam zbog povreda saigrača imao veću minutažu i nastojao sam maksimalno da je iskoristim. Zadovoljan sam bio svojim partijama, ali naravno da uvijek može bolje i da želim da sve popravim napornim radom. Imali smo problema u prvom dijelu sezone, kada su povrijeđeni bili Luka Barjaktarović i Nikola Zečević, pa sam dobio veliku minutažu. U drugom dijelu sezone saigrači su se oporavili, doveden je Nemanja Obradović i sad imamo zdravu konkurenciju u kojoj svako želi da da maksimum kako bi ekipa bila što bolja. Od ovako kvalitetnih saigrača mogu samo dosta da naučim i da napredujem dodatno - poručio je Peštić na kraju.

Slavlje

Rukometaši Partizana su punih 11 godina čekali na trofej u Kupu Srbije. Ovo im je ukupno 12. trofej u Kupu koji sad nosi ima proslavljenog Branislava Pokrajca. Iako je finalni meč obilovao uzbuđenjima i borbom, na adresu Partizana je stigla i čestitka od velikog rivala Vojvodine. Potez za svaku pohvalu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana