Роналдо се прикључио хуманој акцији за помоћ малој Софији

ГС
Роналдо се прикључио хуманој акцији за помоћ малој Софији

Петоструки најбољи фудбалер свијета Кристијано Роналдо укључио се у хуману акцију за лијечење једногодишње Софије Маркуљевић из Београда, која болује од ретке болести спиналне мишићне атрофије.

Софији је за лијечење у САД потребно 2,1 милион долара и породица има рок од 10 мјесеци да скупи новац, а португалски фудбалер из Јувентуса донирао је дрес са утакмице против Милана, који је стављен на аукцију и сав приход ићи ће у фонд за помоћ, пренио је Танјуг.

Јувентус је 11. новембра 2018. године славио на Сан Сиру 2:0, Роналдо је постигао други гол и дрес са те утакмице биће наредна 24 дана на аукцији.

Тренутно је дрес достигао цијену од 4.590 евра.

Дјевојчица Софија Маркуљевић је рођена 25.05.2019. године, у Београду.

Софија је рођена као здрава беба. Током другог мјесеца живота, настају компликације. Софија потпуно престаје да помјера руке!

Захваљујући изузетној стручности љекара, већ са два и по мјесеца, утврђено је да Софија болује од изузетно прогресивне и смртоносне неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Дјеца са овом дијагнозом живе најдуже до двије године старости, а болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних функција, као што су: ходање, гутање, дисање…

Софија прима терапију која је доступна у Републици Србији. Захваљујући тој терапији, Софија је данас жива, али са својих 11 мјесеци не може да сједи, пуза, држи главицу, помјера ноге, те оно што је најгоре, док лежи на стомаку, не може да се помјера и ослобађа дисајне путеве.

Једина шанса за малу Софију је хитно лијечење у иностранству. Ради се о тренутно најскупљем лијеку на свијету, односно генетској терапији која се примјењује једнократно и кошта 2 милиона и 100 хиљада долара.

Родитељи се надају да ће уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успјети да прикупе новчана средства за лијечење.

Стефан Маркуљевић, отац дјевојчице је рођен у Бањалуци. Кондициони је тренер одбојкашке репрезентације Србије, те су се његове колегинице и колеге, познати спортисти, масовно укључили у акцију „За Софијин први корак”.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана