РК Борац иде на суд

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Рукометни клуб Борац мјесецима води спор око пословног простора у Српској улици, а сад је познато и да ће суђење да почне 29.маја.

Директор Владимир Бранковић је истакао да је дошло и до промјене судије у овом предмету.

- Суђење по тужби за раскид уговора гдје је правно лице клупило 2.000 квадрата а укњижило 2.300 почиње 29. маја. Поднијели смо тужбу, чекамо годину и више дана да тај предмет дође на ред. Првобитно је била задужена судија Драженка Кудра, која је позната као добар и правичан судија, али нам је прије мјесец и по дана јављено да је дошло до промјене судије и да је сада главни судија Јелена Гарача и да ће она водити тај процес. Не сумњам у њену правичност и вјерујем у судски систем Републике Српске, али ми ћемо тражити од суда да нам обезбиједи највећу салу како би сви заинтересовани то могли да гледају, како медији, тако и навијачи РК Борац, бивши играчи - истакао је Бранковић на прес конференцији и преноси Мондо.ба.

Директор клуба је подсјетио да је простор купљен од средстава Рукометног клуба Борац, али и средстава Града Бањалука. 

- Нисмо никад позивали на било какве нереде, али ћемо ако се десе било какве малверзације и покушај утицаја на свједоке за шта већ имамо информације, све наше спортске пријатеље и навијаче извести на улицу и показати колико нас и шта ће се десити ако суђење не буде правично. Не свиђа нам се што се тик пред суђење мијењају судије и што се дешава да нам неки од потенцијалних свједока кажу да су имали неке позиве - додао је Бранковић.

Рукометни клуб Борац је конкурисао за организацију финалног турнира Купа БиХ а исто је урадио и Женски клуб Борац а коначна одлука о домаћину биће позната у понедјељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана