RK Borac ide na sud

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Rukometni klub Borac mjesecima vodi spor oko poslovnog prostora u Srpskoj ulici, a sad je poznato i da će suđenje da počne 29.maja.

Direktor Vladimir Branković je istakao da je došlo i do promjene sudije u ovom predmetu.

- Suđenje po tužbi za raskid ugovora gdje je pravno lice klupilo 2.000 kvadrata a uknjižilo 2.300 počinje 29. maja. Podnijeli smo tužbu, čekamo godinu i više dana da taj predmet dođe na red. Prvobitno je bila zadužena sudija Draženka Kudra, koja je poznata kao dobar i pravičan sudija, ali nam je prije mjesec i po dana javljeno da je došlo do promjene sudije i da je sada glavni sudija Jelena Garača i da će ona voditi taj proces. Ne sumnjam u njenu pravičnost i vjerujem u sudski sistem Republike Srpske, ali mi ćemo tražiti od suda da nam obezbijedi najveću salu kako bi svi zainteresovani to mogli da gledaju, kako mediji, tako i navijači RK Borac, bivši igrači - istakao je Branković na pres konferenciji i prenosi Mondo.ba.

Direktor kluba je podsjetio da je prostor kupljen od sredstava Rukometnog kluba Borac, ali i sredstava Grada Banjaluka. 

- Nismo nikad pozivali na bilo kakve nerede, ali ćemo ako se dese bilo kakve malverzacije i pokušaj uticaja na svjedoke za šta već imamo informacije, sve naše sportske prijatelje i navijače izvesti na ulicu i pokazati koliko nas i šta će se desiti ako suđenje ne bude pravično. Ne sviđa nam se što se tik pred suđenje mijenjaju sudije i što se dešava da nam neki od potencijalnih svjedoka kažu da su imali neke pozive - dodao je Branković.

Rukometni klub Borac je konkurisao za organizaciju finalnog turnira Kupa BiH a isto je uradio i Ženski klub Borac a konačna odluka o domaćinu biće poznata u ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana