Рекордан број учесника: Креће лига основаца

Дарко Драгичевић
Рекордан број учесника: Креће лига основаца

БАЊАЛУКА - У Бањалуци сутра почиње Лига основних школа у којој ће да учествује рекордних 18 тимова. Сваке године ово такмичење је све масовније , а на ту чињеницу могу да буду поносни у Рукометном клубу Борац.

Бањалучки клуб је урадио све да популаризује рукомет и да створи што ширу базу учесника.

Жеља је да сви заволе спорт а да током такмичења заволе рукомет и остану у њему.

-Лига ће трајати два и по до три мјесеца и у њој ће наступити екипе седмих разреда и млађе. Интересовање је заиста велико ово је већ трећа сезоне и имамо рекордан број учесника. Сада смо на 18 школа а многе су нам се јавиле. Захваљујем се школама и наставницима на подршци, као и Вијећу министара, Кабинету предсједника Републике Српске, као и Министарству просвјете и културе Републике Српске а надамо се и позитивном одговору Министарства породице, омладине и спорта.  Како је кренуло ускоро ћемо се проширити и на бањалучку регију јер нам се јављају и школе из других општина. Можемо бити презадовољани интересовањем за наш спорт. Са своје стране настојимо да помонемо школама донацијом голова и лопти- рекао је директор РК Борац Владимир Бранковић.

Наставница Аријана Божић из Основне школе Бранко Радичевић истиче да је лига пун погодак.

- Трудимо се да окупимо што више дјеце. Одзив је заиста добар и рукомет је напокон оживио у основним школама и то ме као бившу играчицу радује. Дјеца су жељна спорта, дружења и ова лига је пун погодак- истакла је Аријана Божић.

Срђан Рачић, наставник у Основној школи Георги Стојков Раковски поручује како ученици једва чекају мечеве

-Ова школска такмичења заиста изазивају велику пажњу јер дјеца једва чекају да играју за своју школу и насеље. Покушавамо да их изведемо на прави пут. Резултат је овдје битан али није примаран јер су то сигурно дружење и игра- поручио је Рачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана