Rekordan broj učesnika: Kreće liga osnovaca

Darko Dragičević
Rekordan broj učesnika: Kreće liga osnovaca

BANjALUKA - U Banjaluci sutra počinje Liga osnovnih škola u kojoj će da učestvuje rekordnih 18 timova. Svake godine ovo takmičenje je sve masovnije , a na tu činjenicu mogu da budu ponosni u Rukometnom klubu Borac.

Banjalučki klub je uradio sve da popularizuje rukomet i da stvori što širu bazu učesnika.

Želja je da svi zavole sport a da tokom takmičenja zavole rukomet i ostanu u njemu.

-Liga će trajati dva i po do tri mjeseca i u njoj će nastupiti ekipe sedmih razreda i mlađe. Interesovanje je zaista veliko ovo je već treća sezone i imamo rekordan broj učesnika. Sada smo na 18 škola a mnoge su nam se javile. Zahvaljujem se školama i nastavnicima na podršci, kao i Vijeću ministara, Kabinetu predsjednika Republike Srpske, kao i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske a nadamo se i pozitivnom odgovoru Ministarstva porodice, omladine i sporta.  Kako je krenulo uskoro ćemo se proširiti i na banjalučku regiju jer nam se javljaju i škole iz drugih opština. Možemo biti prezadovoljani interesovanjem za naš sport. Sa svoje strane nastojimo da pomonemo školama donacijom golova i lopti- rekao je direktor RK Borac Vladimir Branković.

Nastavnica Arijana Božić iz Osnovne škole Branko Radičević ističe da je liga pun pogodak.

- Trudimo se da okupimo što više djece. Odziv je zaista dobar i rukomet je napokon oživio u osnovnim školama i to me kao bivšu igračicu raduje. Djeca su željna sporta, druženja i ova liga je pun pogodak- istakla je Arijana Božić.

Srđan Račić, nastavnik u Osnovnoj školi Georgi Stojkov Rakovski poručuje kako učenici jedva čekaju mečeve

-Ova školska takmičenja zaista izazivaju veliku pažnju jer djeca jedva čekaju da igraju za svoju školu i naselje. Pokušavamo da ih izvedemo na pravi put. Rezultat je ovdje bitan ali nije primaran jer su to sigurno druženje i igra- poručio je Račić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana