Расуло у Бициклистичком савезу Србије: Нема Трке кроз Србију, клубови траже смјену Павловића

Агенције
Расуло у Бициклистичком савезу Србије: Нема Трке кроз Србију, клубови траже смјену Павловића

БЕОГРАД - Једна од најдуговјечнијих спортских манифестација у Србији, бициклистичка Трка кроз Србију неће бити одржана ове године, званично је саопштио Бициклистичи савез Србије.

Трка која је 62 пута окупљала бициклисте из свих крајева свијета отказана је, како наводе, због недостатка финансијских средстава.

Биће то први пут од 1962. године да понос српског спорта није одржан, а бицикл није стао ни током бомбардовања, као и у периоду пандемије вируса корона.

Поједини клубови су поднијели захтјев за ванредне изборе како би са мјеста предсједника БС скинули Радомира Павловића. Финансијска ситуација како су сами признали је далеко од ружичасте, а клубови су незадовољни и многим другим дешавањима. Један од њих јесте „минирање“ трке „Београд-Бањалука“ која годинама спаја исти народ са двије стране Дрине, те стављање у преткалендар за 2023. годину трку коју организује тзв. Косово…

Иако у БСС тврде да је иницијатива нелегална, клубови су скупили довољан број потписа, тако да ће ускоро бити одржана ванредна сједница скупштине Савеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана