Rasulo u Biciklističkom savezu Srbije: Nema Trke kroz Srbiju, klubovi traže smjenu Pavlovića

Agencije
Rasulo u Biciklističkom savezu Srbije: Nema Trke kroz Srbiju, klubovi traže smjenu Pavlovića

BEOGRAD - Jedna od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Srbiji, biciklistička Trka kroz Srbiju neće biti održana ove godine, zvanično je saopštio Biciklističi savez Srbije.

Trka koja je 62 puta okupljala bicikliste iz svih krajeva svijeta otkazana je, kako navode, zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Biće to prvi put od 1962. godine da ponos srpskog sporta nije održan, a bicikl nije stao ni tokom bombardovanja, kao i u periodu pandemije virusa korona.

Pojedini klubovi su podnijeli zahtjev za vanredne izbore kako bi sa mjesta predsjednika BS skinuli Radomira Pavlovića. Finansijska situacija kako su sami priznali je daleko od ružičaste, a klubovi su nezadovoljni i mnogim drugim dešavanjima. Jedan od njih jeste „miniranje“ trke „Beograd-Banjaluka“ koja godinama spaja isti narod sa dvije strane Drine, te stavljanje u pretkalendar za 2023. godinu trku koju organizuje tzv. Kosovo…

Iako u BSS tvrde da je inicijativa nelegalna, klubovi su skupili dovoljan broj potpisa, tako da će uskoro biti održana vanredna sjednica skupštine Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana