У Гацку првенство у џудоу окупило 300 такмичара

Срна
У Гацку првенство у џудоу окупило 300 такмичара

ГАЦКО - У Гацку је одржано првенство Републике Српске у џудоу за јуниоре и јуниорке, пионире и старије пионирке на којем је учествовало око 300 такмичара у 35 категорија. Организатори првенства - Џудо савез Републике Српске и Џудо клуб "Гацко" су похваљени за изузетну организацију такмичења протеклог викенда, те је истакнут значај окупљања младих и перспективних спортиста у овом херцеговачком граду који је препознатљив по изузетним резулатима из џудоа, али и других спортова, саопштено је из Џудо клуба.

Отварајући првенство, начелник општине Гацко Огњен Милинковић истакао је да се Гацко може похвалити спортским талентима који његово име проносе, не само у Републици Српској, већ и шире. "Драго нам је што у нашем малом граду можемо да будемо домаћини оволиком броју младих спортиста и надамо се да ћемо и убудуће бити средишта спортских, али и других значајних окупљања", рекао је Милинковић.

Присутне спортисте поздравио је и потпредсједник Џудо савеза Републике Српске Зоран Драгојевић, који је изразио задовољство што се првенство одржава у Гацку.

Предсједник Џудо клуба "Гацко" Радомир Супић уручио је плакете за несебичну подршку развоја џудо клуба. Џудо клуб "Гацко" је и на овом такмичењу засијао - Јелена Бјелица, члан овог клуба освојила је златну медаљу у категорији јунорки и потврдила да је најбоља у Републици Српској у својој категорији.

У свеукупном пласману џудисти "Леотара" заузели су прво мјесто за старије пионире. Џудисти "Леотара" освојили су укупно осам медаља: четири златне, двије сребрне и двије бронзане медаље. Медаље за јуниоре освојили су Видак Маљевић - злато, Павле Курдулија - сребро, Милош Живак - бронза; за старије пионире и пионирке медаље су освојили Матија Сорајић, Павле Дабић и Иван Мариновић От - злато, Бранко Крнета - сребро и Јана Руњевац - бронза. Сви освајачи медаља квалификовали су се на државно првенство које ће бити одржано у Зворнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана