U Gacku prvenstvo u džudou okupilo 300 takmičara

Srna
U Gacku prvenstvo u džudou okupilo 300 takmičara

GACKO - U Gacku je održano prvenstvo Republike Srpske u džudou za juniore i juniorke, pionire i starije pionirke na kojem je učestvovalo oko 300 takmičara u 35 kategorija. Organizatori prvenstva - Džudo savez Republike Srpske i Džudo klub "Gacko" su pohvaljeni za izuzetnu organizaciju takmičenja proteklog vikenda, te je istaknut značaj okupljanja mladih i perspektivnih sportista u ovom hercegovačkom gradu koji je prepoznatljiv po izuzetnim rezulatima iz džudoa, ali i drugih sportova, saopšteno je iz Džudo kluba.

Otvarajući prvenstvo, načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković istakao je da se Gacko može pohvaliti sportskim talentima koji njegovo ime pronose, ne samo u Republici Srpskoj, već i šire. "Drago nam je što u našem malom gradu možemo da budemo domaćini ovolikom broju mladih sportista i nadamo se da ćemo i ubuduće biti središta sportskih, ali i drugih značajnih okupljanja", rekao je Milinković.

Prisutne sportiste pozdravio je i potpredsjednik Džudo saveza Republike Srpske Zoran Dragojević, koji je izrazio zadovoljstvo što se prvenstvo održava u Gacku.

Predsjednik Džudo kluba "Gacko" Radomir Supić uručio je plakete za nesebičnu podršku razvoja džudo kluba. Džudo klub "Gacko" je i na ovom takmičenju zasijao - Jelena Bjelica, član ovog kluba osvojila je zlatnu medalju u kategoriji junorki i potvrdila da je najbolja u Republici Srpskoj u svojoj kategoriji.

U sveukupnom plasmanu džudisti "Leotara" zauzeli su prvo mjesto za starije pionire. Džudisti "Leotara" osvojili su ukupno osam medalja: četiri zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane medalje. Medalje za juniore osvojili su Vidak Maljević - zlato, Pavle Kurdulija - srebro, Miloš Živak - bronza; za starije pionire i pionirke medalje su osvojili Matija Sorajić, Pavle Dabić i Ivan Marinović Ot - zlato, Branko Krneta - srebro i Jana Runjevac - bronza. Svi osvajači medalja kvalifikovali su se na državno prvenstvo koje će biti održano u Zvorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana