Прва улична трка у Дервенти окупила више од 500 учесника

Срна
Прва улична трка у Дервенти окупила више од 500 учесника

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је данас одржана “Прва улична трка кроз Дервенту” која је окупила више од 500 учесника из Републике Српске, Федерације БиХ, Црне Горе и Србије.

Предсједник Атлетског савеза БиХ и Републике Српске Душко Ивичић изразио је задовољство што се Дервента поново нашла на атлетској мапи у БиХ, а ускоро и на међународној мапи.

“Ова прва улична трка је плод доброг рада од како је кренуо са радом Атлетски клуб жДервентаж који води Далибор Врховац. Све ово не би било могуће да немамо подршку, да он нема подршку овдје од институција и градоначелника Дервенте. Корак по корак, ово је прва улична трка и надам се да ће допринијети томе да се атлетика омасови и да заживи овдје”, рекао је Ивичић.

Замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић, који је свечано отворио трку, која се у Дервенти одржава поново након дужег времена, изразио је задовољство одзивом грађана и бројем учесника.

“Осамдесетих година прошлог вијека Дервента је била позната по уличним тркама и краљица спорта се враћа на наше улице. Захвалност организатору, Атлетском савезу Републике Српске, Атлетском клубу и свима који су дали допринос да се оваква манифестација одржи на дан када се обиљежава значајан датум у нашем граду - Дан ослобођења града у Другом свјетском рату”, истакао је Јефтић.

Тренер Атлетског клуба Дервента Далибор Врховац рекао је да учествује више од 500 такмичара из Црне Горе, Србије и БиХ.

“Први пут организујемо трку овог типа у Дервенти, било је тешко, имао сам помоћ Туристичке организације града Дервента, Волонтерске службе из Дервенте и свих других спонзора који су на било који начин помогли, ту су и град Дервента и градоначелник Милорад Симић”, навео је Врховац.

Код сениора на 3.000 метара прво мјесто освојио је Урош Гутић, друго Никола Пејчић, а треће Белмин Мркановић, док код сениорки на 2.000 метара прво мјесто освојила је Слађана Стаменковић, друго Милијана Жунић, а треће Бојана Дукић.

Код ветерана прво мјесто припало је Петру Божовићу, друго Мирославу Милојевићу, а треће Дејану Пијетловићу, док је код ветеранки најуспјешнија Милијана Жунић.

Трка је, у организацији Атлетског клуба “Дервента” и Туристичке организације града Дервента, уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Градске управе и других спонзора, одржана и у другим узрасним категоријама и дужинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана