Prva ulična trka u Derventi okupila više od 500 učesnika

Srna
Prva ulična trka u Derventi okupila više od 500 učesnika

DERVENTA - U Derventi je danas održana “Prva ulična trka kroz Derventu” koja je okupila više od 500 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore i Srbije.

Predsjednik Atletskog saveza BiH i Republike Srpske Duško Ivičić izrazio je zadovoljstvo što se Derventa ponovo našla na atletskoj mapi u BiH, a uskoro i na međunarodnoj mapi.

“Ova prva ulična trka je plod dobrog rada od kako je krenuo sa radom Atletski klub žDerventaž koji vodi Dalibor Vrhovac. Sve ovo ne bi bilo moguće da nemamo podršku, da on nema podršku ovdje od institucija i gradonačelnika Dervente. Korak po korak, ovo je prva ulična trka i nadam se da će doprinijeti tome da se atletika omasovi i da zaživi ovdje”, rekao je Ivičić.

Zamjenik gradonačelnika Dervente Siniša Jeftić, koji je svečano otvorio trku, koja se u Derventi održava ponovo nakon dužeg vremena, izrazio je zadovoljstvo odzivom građana i brojem učesnika.

“Osamdesetih godina prošlog vijeka Derventa je bila poznata po uličnim trkama i kraljica sporta se vraća na naše ulice. Zahvalnost organizatoru, Atletskom savezu Republike Srpske, Atletskom klubu i svima koji su dali doprinos da se ovakva manifestacija održi na dan kada se obilježava značajan datum u našem gradu - Dan oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu”, istakao je Jeftić.

Trener Atletskog kluba Derventa Dalibor Vrhovac rekao je da učestvuje više od 500 takmičara iz Crne Gore, Srbije i BiH.

“Prvi put organizujemo trku ovog tipa u Derventi, bilo je teško, imao sam pomoć Turističke organizacije grada Derventa, Volonterske službe iz Dervente i svih drugih sponzora koji su na bilo koji način pomogli, tu su i grad Derventa i gradonačelnik Milorad Simić”, naveo je Vrhovac.

Kod seniora na 3.000 metara prvo mjesto osvojio je Uroš Gutić, drugo Nikola Pejčić, a treće Belmin Mrkanović, dok kod seniorki na 2.000 metara prvo mjesto osvojila je Slađana Stamenković, drugo Milijana Žunić, a treće Bojana Dukić.

Kod veterana prvo mjesto pripalo je Petru Božoviću, drugo Miroslavu Milojeviću, a treće Dejanu Pijetloviću, dok je kod veteranki najuspješnija Milijana Žunić.

Trka je, u organizaciji Atletskog kluba “Derventa” i Turističke organizacije grada Derventa, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Gradske uprave i drugih sponzora, održana i u drugim uzrasnim kategorijama i dužinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana