Прослављени голман морао да се активира: Дејановић опет међу стативама

Дарко Пашагић
Прослављени голман морао да се активира: Дејановић опет међу стативама

ДОБОЈ - Пеђа Дејановић, прослављени рукометни голман, вратиће се међу стативе у 41. години. Садашњи помоћни тренер у МРК Слога опет је регистрован за матични клуб да би помогао у наредном периоду.

Добојски клуб ове сезоне има заиста много проблема. Екипа је већ неколико година ван свог града и практично нема домаћих мечева, јер игра у Осјечанима, а старт другог дијела сезоне био је баш тежак.

Наиме због повреде је ван строја крило Бојан Тулендић, док је стандардни првотимац и голман Милутин Богдановић имао смртни случај у породици. Због тога су у Слоги морају да реагују па су за наставак такмичења у Премијер лиги БиХ регистровали Дејановића.

- Сигурно је да се нисам планирао враћати на гол, али проблеми су нас на то натјерали. Ту сам да помогнем колико могу и да мало одмијеним Божидара Бајовића на голу у наредном периоду. Сигурно је да нисам заборавио да браним, мада нисам био у тренажном процесу - истакао је Дејановић.

На старту другог дијела Слога је савладала Коњух 37:34, али је скупо платила победу. Наиме бек Станко Станковић је зарадио повреду јагодичне кости и након детаљних прегледа биће познато колико ће морати да одсуствује с паркета.

- Ми треба да збијемо редове и покушамо да дамо свој максимум у сваком мечу па ћемо видјети шта ће нам то донијети. Заиста смо десетковани у овом периоду. На све проблеме сада смо остали и без једног од најбољих и најискуснијих играча Станка Станковића, који је повриједио јагодичну кост. Не треба уопште спомињати колики је то хендикеп - додао је Дејановић.

А већ данас Слога ће на мегдан Слободи у заосталом мечу 14. кола Лиге БиХ. Дуел се игра у 17 часова.

- Након победе над Коњухом сигурно је да се барем мало лакше дише унутар екипе. Сад идемо растерећено у Тузлу. Слобода је сигурно велики фаворит. Они су квалитетнија екипа него што то показује њихово тренутно бодовно стање. Играли су у Европи. Ми треба да збијемо редове и покушамо да одиграмо што квалитетније можемо на том дуелу -  додао је Дејановић.

Оно што у Слоги сви чекају су свакако љепши дани да би екипа могла да се врати у Добој и да своје мечеве игра на Стадиону спортских игара. Очекује се да ће у априлу моћи да играју своје мечеве. Поред овог дуела заостали меч данас ће одиграти Извиђач и Вогошћа (20.30 часова).

Куп БиХ

У женској конкуренцији данас су на програму два меча преткола Купа БиХ у којима се састају Слога 2013 -  Крајина (19), Илиџа - Извиђач (18 часова). Побједници ових дуела избориће пласман у четвртфинале које се игра 20. и 27. марта, а састају се Борац - Кнежопољка, Груде - побједник преткола, Криваја - побједник другог преткола, Хаџићи - Зрињски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана