Proslavljeni golman morao da se aktivira: Dejanović opet među stativama

Darko Pašagić
Proslavljeni golman morao da se aktivira: Dejanović opet među stativama

DOBOJ - Peđa Dejanović, proslavljeni rukometni golman, vratiće se među stative u 41. godini. Sadašnji pomoćni trener u MRK Sloga opet je registrovan za matični klub da bi pomogao u narednom periodu.

Dobojski klub ove sezone ima zaista mnogo problema. Ekipa je već nekoliko godina van svog grada i praktično nema domaćih mečeva, jer igra u Osječanima, a start drugog dijela sezone bio je baš težak.

Naime zbog povrede je van stroja krilo Bojan Tulendić, dok je standardni prvotimac i golman Milutin Bogdanović imao smrtni slučaj u porodici. Zbog toga su u Slogi moraju da reaguju pa su za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH registrovali Dejanovića.

- Sigurno je da se nisam planirao vraćati na gol, ali problemi su nas na to natjerali. Tu sam da pomognem koliko mogu i da malo odmijenim Božidara Bajovića na golu u narednom periodu. Sigurno je da nisam zaboravio da branim, mada nisam bio u trenažnom procesu - istakao je Dejanović.

Na startu drugog dijela Sloga je savladala Konjuh 37:34, ali je skupo platila pobedu. Naime bek Stanko Stanković je zaradio povredu jagodične kosti i nakon detaljnih pregleda biće poznato koliko će morati da odsustvuje s parketa.

- Mi treba da zbijemo redove i pokušamo da damo svoj maksimum u svakom meču pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti. Zaista smo desetkovani u ovom periodu. Na sve probleme sada smo ostali i bez jednog od najboljih i najiskusnijih igrača Stanka Stankovića, koji je povrijedio jagodičnu kost. Ne treba uopšte spominjati koliki je to hendikep - dodao je Dejanović.

A već danas Sloga će na megdan Slobodi u zaostalom meču 14. kola Lige BiH. Duel se igra u 17 časova.

- Nakon pobede nad Konjuhom sigurno je da se barem malo lakše diše unutar ekipe. Sad idemo rasterećeno u Tuzlu. Sloboda je sigurno veliki favorit. Oni su kvalitetnija ekipa nego što to pokazuje njihovo trenutno bodovno stanje. Igrali su u Evropi. Mi treba da zbijemo redove i pokušamo da odigramo što kvalitetnije možemo na tom duelu -  dodao je Dejanović.

Ono što u Slogi svi čekaju su svakako ljepši dani da bi ekipa mogla da se vrati u Doboj i da svoje mečeve igra na Stadionu sportskih igara. Očekuje se da će u aprilu moći da igraju svoje mečeve. Pored ovog duela zaostali meč danas će odigrati Izviđač i Vogošća (20.30 časova).

Kup BiH

U ženskoj konkurenciji danas su na programu dva meča pretkola Kupa BiH u kojima se sastaju Sloga 2013 -  Krajina (19), Ilidža - Izviđač (18 časova). Pobjednici ovih duela izboriće plasman u četvrtfinale koje se igra 20. i 27. marta, a sastaju se Borac - Knežopoljka, Grude - pobjednik pretkola, Krivaja - pobjednik drugog pretkola, Hadžići - Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana