Прича о човјеку који трчи маратоне широм свијета са ананасом на глави (VIDEO)

GS
Foto: Telegram

Када спорт некоме из чистог хобије прерасте у нешто од чега ће живјети ствари постају далеко озбиљније, међутим постоје и они други примјери. Људи који су се посветили спорту како би пренијели одређену поруку.

Управо у ту категорију можемо убројити Мошеа Ледерфиена (69), Израелца који је постао атракција широм свијета због начина на који се такмичи на дугопругашлим тркама и маратонима.

Наиме, он је одлучио да вријеме потребно за завршетак трке стави у други план како би подигао свијест о значају поштовања природе, али и битности конзумирања воћа. Одабрао је и врло необичан начин!

Он на свакој трци носи ананас на својој глави и на тај жели да пошаље жељену поруку. Необично је то што "воћка" није причвршћена никаквим помагалом! Једноставно је стави на главу и трчи.

Ледерфиен има своју Инстаграм страницу на којој поставља слике и снимке из читавог свијета, па је тако трчао на маратонима широм свијета, од Њујорка до Берлина и Шпаније. Протеклог викенда такмичио се у Севиљи.

Моше је бивши учесник у рату Јом Кипур који му је оставио ожиљке због којих је и кренуо да трчи.

"Воће је једна од најважнијих намирница за људе и желим да ту добробит донесем свима. Веза између човјека и природе, тијела и ума су неодвојиве" рекао је Ледерфиен у једном од интервјуа.

Можда није човјек који ће оборити поједине рекорде, међутим свој циљ он увијек испуни, а то су бројни погледи окупљених људи, што је најбољи начин да се његова порука прошири на читав свијет, преноси "Телеграф".

 

@alexschurmann Legend ran Berlin Marathon with a pineapple on his head #berlinmarathon2022 #berlinmarathon #berlin #germany #running #legend ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) - Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана