Priča o čovjeku koji trči maratone širom svijeta sa ananasom na glavi (VIDEO)

GS
Foto: Telegram

Kada sport nekome iz čistog hobije preraste u nešto od čega će živjeti stvari postaju daleko ozbiljnije, međutim postoje i oni drugi primjeri. Ljudi koji su se posvetili sportu kako bi prenijeli određenu poruku.

Upravo u tu kategoriju možemo ubrojiti Mošea Lederfiena (69), Izraelca koji je postao atrakcija širom svijeta zbog načina na koji se takmiči na dugoprugašlim trkama i maratonima.

Naime, on je odlučio da vrijeme potrebno za završetak trke stavi u drugi plan kako bi podigao svijest o značaju poštovanja prirode, ali i bitnosti konzumiranja voća. Odabrao je i vrlo neobičan način!

On na svakoj trci nosi ananas na svojoj glavi i na taj želi da pošalje željenu poruku. Neobično je to što "voćka" nije pričvršćena nikakvim pomagalom! Jednostavno je stavi na glavu i trči.

Lederfien ima svoju Instagram stranicu na kojoj postavlja slike i snimke iz čitavog svijeta, pa je tako trčao na maratonima širom svijeta, od Njujorka do Berlina i Španije. Proteklog vikenda takmičio se u Sevilji.

Moše je bivši učesnik u ratu Jom Kipur koji mu je ostavio ožiljke zbog kojih je i krenuo da trči.

"Voće je jedna od najvažnijih namirnica za ljude i želim da tu dobrobit donesem svima. Veza između čovjeka i prirode, tijela i uma su neodvojive" rekao je Lederfien u jednom od intervjua.

Možda nije čovjek koji će oboriti pojedine rekorde, međutim svoj cilj on uvijek ispuni, a to su brojni pogledi okupljenih ljudi, što je najbolji način da se njegova poruka proširi na čitav svijet, prenosi "Telegraf".

 

@alexschurmann Legend ran Berlin Marathon with a pineapple on his head #berlinmarathon2022 #berlinmarathon #berlin #germany #running #legend ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) - Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana