Премијер лига: Обављено 748 тестова, шест су позитивни

Танјуг
Премијер лига: Обављено 748 тестова, шест су позитивни

ЛОНДОН - У екипама енглеске Премијер лиге протекла два дана извршено је укупно 748 тестова на корона вирус, а шест је било позитивно, преносе медији са Острва.

Свих шест позитивних тестова стигло је из три клуба, али нису објављена имена ни клубова ни заражених особа, које иду у самоизолацију на седам дана.

"Премијер лига омогућава сакупљене информације у сврху интегритета и транспарентности такмичења. Неће бити објављивани детаљи о клубовима или појединцима, резултати тестова биће на овај начин предочени послије сваког круга тестирања", наведено је у саопштењу.

Клубовима у енглеској Премијер лиги, за коју се очекује да поново крене 12. јуна, од данас је дозвољено да се врате групним тренинзима, одлучено је на састанку премијерлигаша.

Како је саопштено, на састанку клубова Премијер лиге једногласно је усвојена одлука да се фудбалске екипе врате тренинзима, тако што ће радити у мањим групама, држећи социјалну дистанцу, а контакт неће бити дозвољен.

"Одлука је донета уз консултацију са играчима, менаџерима, лекарима, независним експертима и властима. Стриктан медицински протоколи осигураће да се сви врате тренинзима у најсигурнијем окружењу. Здравље и добробит свих учесника Премијер лиге је приоритет. Наставићемо да се консултујемо са фудбалерима, тренерима и клубовима како бисмо развили протокол за контактне тренинге", наведено је у саопштењу.

То је први корак ка наставку такмичења у Премијер лиги, која је прекинута 13. марта због пандемије корона вируса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана