Погинуо европски шампион: Сергеј Увицки био добровољац у Донбасу

ГС
Погинуо европски шампион: Сергеј Увицки био добровољац у Донбасу

МОСКВА - Познати руски спортиста Сергеј Увицки (41) погинуо је у рату у Украјини док је извршавао борбене задатке у Донбасу.

Увицки је био шампион Европе и генерални секретар Кјокушин федерације. Био је заслужни спортиста Русије. На ратиште је отишао као члан добровољачког одреда “Сојуз” РСБИ који чине више од 100 познатих садашњих и бивших спортиста и инструктора.

У децембру 2022. били су на обуци у Чеченији, у центру Гудермес. Од 5. јануара одред је упућен на ратиште у Донбас.

Поред Увицког, припадници одреда су Сергеј Плеханов (двоструки шампион Ојама купа у Јапану, јапански шампион К1), Виктор Горн (шампион Свjетског купа, шампион Европе), Всеволод Мохирјев (тренер и шеф једног од градских кјокушинкаи организација). Командант одреда је Рамил Габасов (извршни директор РСБИ и директор Свестилског карате савеза).

- Кјокушин федерација Русије изражава најискреније саучешће породици и пријатељима Сергеја и свима који су имали срећу да познају ову свијетлу особу. Почивај у миру. Увијек ћемо те памтити - наводи се у саопштењу организације на чијем је челу био.

Портал Суперкарате.ру објавио је текст посвећен Сергеју Увицком.

- Био је власник једног од најмоћнијих лоу кикова у модерном кјокушину. Сергеј Увицки имао је 41 годину, био је спортиста из Перма. Дипломирао на Пермском националном истраживачком политехничком универзитету. Мајстор спорта међународне класе, шампион Европе, освајач сребрне медаље јапанског првенства и апсолутног шампионата Европе, вишеструки побједник разних руских и међународних турнира. Био је генерални секретар Руске кјокушин федерације, власник црног појаса трећег дана. Борац, који је током цијеле каријере био дио елитног руског тима борилачких вјештина - навео је портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана