Poginuo evropski šampion: Sergej Uvicki bio dobrovoljac u Donbasu

GS
Poginuo evropski šampion: Sergej Uvicki bio dobrovoljac u Donbasu

MOSKVA - Poznati ruski sportista Sergej Uvicki (41) poginuo je u ratu u Ukrajini dok je izvršavao borbene zadatke u Donbasu.

Uvicki je bio šampion Evrope i generalni sekretar Kjokušin federacije. Bio je zaslužni sportista Rusije. Na ratište je otišao kao član dobrovoljačkog odreda “Sojuz” RSBI koji čine više od 100 poznatih sadašnjih i bivših sportista i instruktora.

U decembru 2022. bili su na obuci u Čečeniji, u centru Gudermes. Od 5. januara odred je upućen na ratište u Donbas.

Pored Uvickog, pripadnici odreda su Sergej Plehanov (dvostruki šampion Ojama kupa u Japanu, japanski šampion K1), Viktor Gorn (šampion Svjetskog kupa, šampion Evrope), Vsevolod Mohirjev (trener i šef jednog od gradskih kjokušinkai organizacija). Komandant odreda je Ramil Gabasov (izvršni direktor RSBI i direktor Svestilskog karate saveza).

- Kjokušin federacija Rusije izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Sergeja i svima koji su imali sreću da poznaju ovu svijetlu osobu. Počivaj u miru. Uvijek ćemo te pamtiti - navodi se u saopštenju organizacije na čijem je čelu bio.

Portal Superkarate.ru objavio je tekst posvećen Sergeju Uvickom.

- Bio je vlasnik jednog od najmoćnijih lou kikova u modernom kjokušinu. Sergej Uvicki imao je 41 godinu, bio je sportista iz Perma. Diplomirao na Permskom nacionalnom istraživačkom politehničkom univerzitetu. Majstor sporta međunarodne klase, šampion Evrope, osvajač srebrne medalje japanskog prvenstva i apsolutnog šampionata Evrope, višestruki pobjednik raznih ruskih i međunarodnih turnira. Bio je generalni sekretar Ruske kjokušin federacije, vlasnik crnog pojasa trećeg dana. Borac, koji je tokom cijele karijere bio dio elitnog ruskog tima borilačkih vještina - naveo je portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana