Побратим се не одбија - Џудисти Бањалуке иду у Русију

Дарко Драгичевић
Foto: Д.Драгичевић

БАЊАЛУКА – Џудисти Бањалуке ће и ове године кренути пут Русије и Санкт Петерсбурга на Међународни турнир који организује њихов клуб побратим Турбостроитељ.

И ове године на сјајно такмичење кренуће осам такмичара и два тренера, а експедиција ће на пут кренути 30. маја. Ово је четврти пут да џудисти Бањалуке иду на такмичење. Прошле године је било 1 300 такмичара.

-На турнир идемо четврти пут нисмо одустали од побратима, ни кад су сви остали клубови због познате ситуације престали да долазе. Уз помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика идемо и ове године и он има велико разумијевање за спорт. Захваљујемо се на томе јер имамо подршку сваке године. Обезбиједио нам је комплетан пут у Русију који ми сигурно сами не би успјели да покријемо - истакао је Зоран Ћуп, предсједник клуба.

Бањалучани су прошле године били једини клуб из Европе који је учествовао на турниру.

-Прошле године нико није дошао из Европе осим нас. То је изузетно квалитетно такмичење, свјетски кадетски куп који је са фантастичном организацијом која је имала подршку Свјетске џудо федерације прије ових дешавања. Одлазимо на њихов позив, као што и они долазе на наш "Куп Стевана Марковића" који ће бити 7. октобра ове године. Куп Анатолија Рахњина је 11. по реду и под покровитељством је предсједника Русије Владимира Путина који је ту поникао и Анатолија зове другим оцем. Путин је носилац осмог дана а био је и почасни предсједник Свјетске џудо федерације- додао је Зоран Ћуп.

Тренер Дејан Ћуп наводи да је прошле године Бањалука освојила прву медаљу и да је то био фантастичан успјех.

-Прошле године смо освојили медаљу, а успјех је велики јер је то најјачи кадетски турнир на којем смо учествовали. На том такмичењу у једној категорији имате 50 до 60 такмичара само из Русије, а ту су и остале земље бившег СССР, па Монголија а оне су по мени јаче од остатка Европе. Из трећег пута наш такмичар Давид Ожеговић је узео бронзу, имао је седам борби и само то показује колико је турнир јак. На осталим такмичењима до медаље је четири или пет борби а овдје је свака категорија баш јака, знам како се они спремају видјели смо најаву тако да ће такмичење бити теже него икад- додао је Дејан Ћуп

Проблем због просторија

У Џудо клубу Бањалука имају проблема са адаптацијом просторија које су користили за тренинг.

-У договору смо са Градском управом око наше сале на Лаушу. Имали смо потоп 2021. године и речено нам је да ће бити брзо поправљено али се то није десило доскора. Сад имао нову ситуацију, покушај да се промијени намјена па смо у преговорима са Градском управом и надам се да ћемо пронаћи рјешење, тако да о томе нећемо јер се надамо договору- додао је Зоран Ћуп.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана