Побједник друге етапе трке “Београд - Бањалука” биће најближи Олимпијским играма

Г.С.
Побједник друге етапе трке “Београд - Бањалука” биће најближи Олимпијским играма

ВЛАСЕНИЦА - Делегација трке “Београд - Бањалука”, предвођена директором Владимиром Куваљом, постигла је споразум са челним човјеком општине Власеница Мирославом Краљевићем о домаћинству циља друге етапе трке.

Пети пут Власеница је на рути трке и ко тријумфује у овом граду једном ногом биће на Олимпијским играма у Паризу. Ове године друга етапа вози се 20. априла и креће из Бијељине.

Први човјек Власенице Мирослав Краљевић није крио задовољство због наставка сарадње. Ова трка умногоме је значајна за промоцију овог града.

- Велика је ово ствар, највећи спортски догађај за нас. У питању је сад већ лијепа традиција, пет година смо уз ову трку. Нешто што је више од симболике. Радујемо се трци, трудимо се да афирмишемо нашу општину. Ове године отварамо и Ски-центар “Игриште”, а и то ће поспијешити ову сарадњу. Све ћемо учинити да и даље будемо најбољи домаћини, односно да будемо уз трку и даље - рекао је Краљевић.

Директор трке Владимир Куваља истакао је чињеницу да је етапа од Бијељине до Власенице можда и одлучујућа по питању пласмана.

- Успјели смо наставити традицију. Хвала нашим домаћинима. Власеница је четврти град по броју учешћа на нашој трци. Једна екипа нас је звала и питала да ли ће поново бити оних успона на стази, мислећи на Власеницу, онда знате колико људи памте ову етап и град. Поносни смо на све ове екипе које нам долазе. Бициклистички савез Републике Српске подржао је овај догађај па се надам да ћемо оправдати очекивања. Чињеница да је трка квалификациона за Олимпијске игре даје јој додатно на значају и промоцији - истакао је Куваља.

Потпредсједник Бициклистичког савеза Републике Српске и први човјек Бициклистичког клуба КПЛ из Власенице Жељко Лукић нагласио је да је савез уз трку.

- Хвала предсједнику Милораду Додику, владама Републике Српске и Србије. Савез је увијек уз овај догађај. Ово је најтежа етапа и биће прави спектакл. Такође наш клуб ће дати сву логистичку подршку да ова трку буде на жељеном нивоу - закључио је Лукић.

550 километара изазова

Трка “Београд - Бањалука” стартује 19. априла из главног града Србије до Бијељине. Након етапе од Бијељине до Власенице која се вози дан касније, слиједи етапа од Добоја до Приједора која је на програму 20. априла. Посљедња етапа вози се од Новог Града до Бањалуке, 21. априла. Укупно се вози 550 километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

ОРК БЛ шампион
ОРК БЛ шампион
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана