Pobjednik druge etape trke “Beograd - Banjaluka” biće najbliži Olimpijskim igrama

G.S.
Pobjednik druge etape trke “Beograd - Banjaluka” biće najbliži Olimpijskim igrama

VLASENICA - Delegacija trke “Beograd - Banjaluka”, predvođena direktorom Vladimirom Kuvaljom, postigla je sporazum sa čelnim čovjekom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem o domaćinstvu cilja druge etape trke.

Peti put Vlasenica je na ruti trke i ko trijumfuje u ovom gradu jednom nogom biće na Olimpijskim igrama u Parizu. Ove godine druga etapa vozi se 20. aprila i kreće iz Bijeljine.

Prvi čovjek Vlasenice Miroslav Kraljević nije krio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje. Ova trka umnogome je značajna za promociju ovog grada.

- Velika je ovo stvar, najveći sportski događaj za nas. U pitanju je sad već lijepa tradicija, pet godina smo uz ovu trku. Nešto što je više od simbolike. Radujemo se trci, trudimo se da afirmišemo našu opštinu. Ove godine otvaramo i Ski-centar “Igrište”, a i to će pospiješiti ovu saradnju. Sve ćemo učiniti da i dalje budemo najbolji domaćini, odnosno da budemo uz trku i dalje - rekao je Kraljević.

Direktor trke Vladimir Kuvalja istakao je činjenicu da je etapa od Bijeljine do Vlasenice možda i odlučujuća po pitanju plasmana.

- Uspjeli smo nastaviti tradiciju. Hvala našim domaćinima. Vlasenica je četvrti grad po broju učešća na našoj trci. Jedna ekipa nas je zvala i pitala da li će ponovo biti onih uspona na stazi, misleći na Vlasenicu, onda znate koliko ljudi pamte ovu etap i grad. Ponosni smo na sve ove ekipe koje nam dolaze. Biciklistički savez Republike Srpske podržao je ovaj događaj pa se nadam da ćemo opravdati očekivanja. Činjenica da je trka kvalifikaciona za Olimpijske igre daje joj dodatno na značaju i promociji - istakao je Kuvalja.

Potpredsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske i prvi čovjek Biciklističkog kluba KPL iz Vlasenice Željko Lukić naglasio je da je savez uz trku.

- Hvala predsjedniku Miloradu Dodiku, vladama Republike Srpske i Srbije. Savez je uvijek uz ovaj događaj. Ovo je najteža etapa i biće pravi spektakl. Takođe naš klub će dati svu logističku podršku da ova trku bude na željenom nivou - zaključio je Lukić.

550 kilometara izazova

Trka “Beograd - Banjaluka” startuje 19. aprila iz glavnog grada Srbije do Bijeljine. Nakon etape od Bijeljine do Vlasenice koja se vozi dan kasnije, slijedi etapa od Doboja do Prijedora koja je na programu 20. aprila. Posljednja etapa vozi se od Novog Grada do Banjaluke, 21. aprila. Ukupno se vozi 550 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana