Пливачки митинг "22. април": Лана Пудар предводи елиту

Дејан Кондић
Пливачки митинг "22. април": Лана Пудар предводи елиту

Припреме за Међународни пливачки митинг „22. април“ увелико су у току, а 15. издање ове манифестације биће одржано 27. и 28. априла на Градском Олимпијском базену у Бањалуци. 

Као и сваке године на митингу ће учествовати јака имена из свијета пливања, а догађај препознат од Свјетске пливачке федерације је и квалификациони за Олимпијске игре које ће предстојећег љета бити одржане у Паризу.

Једно од главних имена на митингу је Лана Пудар.

Бронзана са недавно завршеног Свјетског првенства у Дохи и ученица Горана Граховца спремна је да пред бањалучком публиком још једном покаже шампионски менталитет и доплива до неког од одличја.

Неизоставан дио манифестације су и такмичари из Русије, које, између осталих предводе, Евгенија Чикунова, свјетска рекордерка, затим трострука освајачица медаља на Олимпијским играма Јулија Јефимова, као и сјајни Климент Колесников и Евгени Рилов.

Пристижу и гости из Холандије, а најбољи међу најбољима су Милоу ван Вијк, Силке Холкенборг, те Лоте Хоспер. Биће ово сјајна прилика за све учеснике да покажу свој спортски дух и остваре ФИНА "А" или "Б" норму за Олимпијске игре.

"Позивамо све љубитеље пливања и спорта да подрже наш традиционални догађај. Очекујемо вас на 15. Међународном пливачком митингу "22. април" како бисмо заједно стварали спортске тренутке који ће се дуго памтити", поручили су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана