Plivački miting "22. april": Lana Pudar predvodi elitu

Dejan Kondić
Plivački miting "22. april": Lana Pudar predvodi elitu

Pripreme za Međunarodni plivački miting „22. april“ uveliko su u toku, a 15. izdanje ove manifestacije biće održano 27. i 28. aprila na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci. 

Kao i svake godine na mitingu će učestvovati jaka imena iz svijeta plivanja, a događaj prepoznat od Svjetske plivačke federacije je i kvalifikacioni za Olimpijske igre koje će predstojećeg ljeta biti održane u Parizu.

Jedno od glavnih imena na mitingu je Lana Pudar.

Bronzana sa nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Dohi i učenica Gorana Grahovca spremna je da pred banjalučkom publikom još jednom pokaže šampionski mentalitet i dopliva do nekog od odličja.

Neizostavan dio manifestacije su i takmičari iz Rusije, koje, između ostalih predvode, Evgenija Čikunova, svjetska rekorderka, zatim trostruka osvajačica medalja na Olimpijskim igrama Julija Jefimova, kao i sjajni Kliment Kolesnikov i Evgeni Rilov.

Pristižu i gosti iz Holandije, a najbolji među najboljima su Milou van Vijk, Silke Holkenborg, te Lote Hosper. Biće ovo sjajna prilika za sve učesnike da pokažu svoj sportski duh i ostvare FINA "A" ili "B" normu za Olimpijske igre.

"Pozivamo sve ljubitelje plivanja i sporta da podrže naš tradicionalni događaj. Očekujemo vas na 15. Međunarodnom plivačkom mitingu "22. april" kako bismo zajedno stvarali sportske trenutke koji će se dugo pamtiti", poručili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana