Перица Иветић из Рудара одлази у редове хрватског трећелигаша: Отишао сам због тренера Миленковића

Синиша Котараш
Перица Иветић из Рудара одлази у редове хрватског трећелигаша: Отишао сам због тренера Миленковића

БАЊАЛУКА - Посљедњег дана припрема на Златибору тренер Никица Миленковић ми је рекао да ме не види у тиму у наредној сезони, али и да не воли старије играче, појаснио је један од најискуснијих фудбалера Рудара Перица Иветић разлоге одласка из Приједора.

Иветић је у разговору за “Глас Српске” додао како је било очигледно да он и тренер нису имали исте погледе у вези са наставком сарадње, тако да је разлаз био неминован.

С друге стране, са челницима клуба је имао и више него коректну сарадњу, имао је могућност и да остане, али је на крају превладала жеља да настави да игра.

- Није ми јасно да одрадим комплетне припреме, прво у Приједору, а потом и на Златибору, да будем стандардан на свим контролним утакмицама, и да то ништа не вриједи? Између мене и њега једноставно није “кликнуло”, а један од разлога за то је, вјерујем, и то што имам “своје ја” и што отворено кажем када ми нешто не одговара. Тренеру је посебно засметало то што сам имао велики ауторитет код осталих играча, тако да није могао да преко мене наметне нешто своје - истакао је Иветић.

Оно што је најжалосније, тврди Иветић, јесте да није само он био не мети новог тренера, већ да се исто понио и према још двојици најискуснијих првотимаца Рудар Приједора.

- Нешто слично десило се и Славену Стјепановићу, који је такође напустио клуб, а у суштини најгоре је прошао Александар Радуловић. Њега и даље веже уговор са Рударом, али није уз тим, већ самостално тренира у Приједору. Мени је несхватљиво да један тренер који слови за искусног, са доста година рада иза себе, може да се тако понесе према играчима који су, слободно могу да кажем, били међу онима који су изнијели највећи дио терета у прошлој сезони - категоричан је Иветић.

Искусни дефанзивац каријеру ће наставити у Хрватској, у екипи Младост Ждралови из Бјеловара, члану Треће хрватске лиге.

- Ријеч је о добро организованом клубу који има амбицију да избори пласман у виши ранг такмичења. За Младост сам се одлучио из више разлога, а најприје због амбиција које су поставили испред себе. Уз то, граде и нови, модеран стадион са свим пратећим објектима - рекао је Иветић.

Није само играње разлог Иветићевог преласка у Хрватску, ту је и жеља за наставком школовања за професију тренера.

- За мене је веома важно да могу да се наставим школовати и усавршавати у тренерском правцу! Посједујем “Б” лиценцу и у децембру би требало да упишем за “А” јер ми је жеља да након завршетка каријере радим као тренер. Зато није неважан податак да ми је Загреб близу, поготово што сам већ био у Динаму, гдје сам два мјесеца учио од Ненада Бјелице. Имам огромну жељу да наставим са усавршавањем и учењем, а ни Осијек ми није далеко. И још само да за крај кажем, мом бившем клубу и људима у Рудар Приједору заиста желим све најбоље - закључио је Перица Иветић.

Желим још да играм

О челницима Рудар Приједора Перица Иветић има и више него позитивно мишљење.

- Разговарао сам са управом и морам да кажем да је предсједник Дарко Милуновић био и више него коректан. Захтијевао је да останем и рекао да за мене увијек има мјеста у Рудару. Чак ми је понудио и мјесто спортског директора. Међутим, ја желим још да играм јер знам да могу, а свим запосленим у Рудар Приједору, од жене из економата до предсједника, велико хвала - истакао је Иветић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана