Perica Ivetić iz Rudara odlazi u redove hrvatskog trećeligaša: Otišao sam zbog trenera Milenkovića

Siniša Kotaraš
Perica Ivetić iz Rudara odlazi u redove hrvatskog trećeligaša: Otišao sam zbog trenera Milenkovića

BANjALUKA - Posljednjeg dana priprema na Zlatiboru trener Nikica Milenković mi je rekao da me ne vidi u timu u narednoj sezoni, ali i da ne voli starije igrače, pojasnio je jedan od najiskusnijih fudbalera Rudara Perica Ivetić razloge odlaska iz Prijedora.

Ivetić je u razgovoru za “Glas Srpske” dodao kako je bilo očigledno da on i trener nisu imali iste poglede u vezi sa nastavkom saradnje, tako da je razlaz bio neminovan.

S druge strane, sa čelnicima kluba je imao i više nego korektnu saradnju, imao je mogućnost i da ostane, ali je na kraju prevladala želja da nastavi da igra.

- Nije mi jasno da odradim kompletne pripreme, prvo u Prijedoru, a potom i na Zlatiboru, da budem standardan na svim kontrolnim utakmicama, i da to ništa ne vrijedi? Između mene i njega jednostavno nije “kliknulo”, a jedan od razloga za to je, vjerujem, i to što imam “svoje ja” i što otvoreno kažem kada mi nešto ne odgovara. Treneru je posebno zasmetalo to što sam imao veliki autoritet kod ostalih igrača, tako da nije mogao da preko mene nametne nešto svoje - istakao je Ivetić.

Ono što je najžalosnije, tvrdi Ivetić, jeste da nije samo on bio ne meti novog trenera, već da se isto ponio i prema još dvojici najiskusnijih prvotimaca Rudar Prijedora.

- Nešto slično desilo se i Slavenu Stjepanoviću, koji je takođe napustio klub, a u suštini najgore je prošao Aleksandar Radulović. Njega i dalje veže ugovor sa Rudarom, ali nije uz tim, već samostalno trenira u Prijedoru. Meni je neshvatljivo da jedan trener koji slovi za iskusnog, sa dosta godina rada iza sebe, može da se tako ponese prema igračima koji su, slobodno mogu da kažem, bili među onima koji su iznijeli najveći dio tereta u prošloj sezoni - kategoričan je Ivetić.

Iskusni defanzivac karijeru će nastaviti u Hrvatskoj, u ekipi Mladost Ždralovi iz Bjelovara, članu Treće hrvatske lige.

- Riječ je o dobro organizovanom klubu koji ima ambiciju da izbori plasman u viši rang takmičenja. Za Mladost sam se odlučio iz više razloga, a najprije zbog ambicija koje su postavili ispred sebe. Uz to, grade i novi, moderan stadion sa svim pratećim objektima - rekao je Ivetić.

Nije samo igranje razlog Ivetićevog prelaska u Hrvatsku, tu je i želja za nastavkom školovanja za profesiju trenera.

- Za mene je veoma važno da mogu da se nastavim školovati i usavršavati u trenerskom pravcu! Posjedujem “B” licencu i u decembru bi trebalo da upišem za “A” jer mi je želja da nakon završetka karijere radim kao trener. Zato nije nevažan podatak da mi je Zagreb blizu, pogotovo što sam već bio u Dinamu, gdje sam dva mjeseca učio od Nenada Bjelice. Imam ogromnu želju da nastavim sa usavršavanjem i učenjem, a ni Osijek mi nije daleko. I još samo da za kraj kažem, mom bivšem klubu i ljudima u Rudar Prijedoru zaista želim sve najbolje - zaključio je Perica Ivetić.

Želim još da igram

O čelnicima Rudar Prijedora Perica Ivetić ima i više nego pozitivno mišljenje.

- Razgovarao sam sa upravom i moram da kažem da je predsjednik Darko Milunović bio i više nego korektan. Zahtijevao je da ostanem i rekao da za mene uvijek ima mjesta u Rudaru. Čak mi je ponudio i mjesto sportskog direktora. Međutim, ja želim još da igram jer znam da mogu, a svim zaposlenim u Rudar Prijedoru, od žene iz ekonomata do predsjednika, veliko hvala - istakao je Ivetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana