Отворена изложба "Борилачки спортови"

Г.С.
Отворена изложба "Борилачки спортови"

БАЊАЛУКА – У наредна три мјесеца грађани Бањалуке биће у прилици да виде изложбу посвећену борилачким спортовима који су прославили Републику Српску.

Изложба "Борилачки спортови" у Музеју спорта, у склопу Спортске дворане "Борик", пружа посјетиоцима јединствену прилику да истраже свијет каратеа, џиу-џице, нанбуда, џудоа и кунг фуа, представљајући њихову историју на нашем поднебљу, пехаре, медаље и истакнуте спортисте ових вјештина.

Ова изложба не само да презентује експонате и физичке аспекте борилачких вјештина, већ их представља као умјетност, филозофију и начин живота. Изложба се састоји од бројних артефаката, пехара, медаља, слика, прича и демонстрација које освјетљавају дубоко наслијеђе ових вјештина.

 -Захваљујем се свим спортистима који су освојили све ове медаље које смо изложили у Музеју спорта. Пуно резултата од времена бивше Југославије па до данас када је један млади Бањалучанин донио са јуниорског свјетског првенства из Казахстана бронзану медаљу у наш град. Ми као Спортски центар се трудимо и трудићемо се убудуће да све оне успјехе који наши спортисти направе представимо  и да што више и дјеце и јавности може то да види и прати. Ова изложбена поставка ће бити у наредна три мјесеца отворена и позивам све да дођу и посјете изложбу. Улаз је бесплатан, рекао је директор Спортског центра "Борик" Ненад Талић-

На свечаном отварању изложбе присутнима су се обратили Сањин Шакић, предсједник регионалног Карате савеза Крајина и међународни судија. Он је подијелио је своје искуство и захвалност Спортском центру Борик на припреми и отварању ове поставке посвећене борилачким вјештинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана