Otvorena izložba "Borilački sportovi"

G.S.
Otvorena izložba "Borilački sportovi"

BANjALUKA – U naredna tri mjeseca građani Banjaluke biće u prilici da vide izložbu posvećenu borilačkim sportovima koji su proslavili Republiku Srpsku.

Izložba "Borilački sportovi" u Muzeju sporta, u sklopu Sportske dvorane "Borik", pruža posjetiocima jedinstvenu priliku da istraže svijet karatea, džiu-džice, nanbuda, džudoa i kung fua, predstavljajući njihovu istoriju na našem podneblju, pehare, medalje i istaknute sportiste ovih vještina.

Ova izložba ne samo da prezentuje eksponate i fizičke aspekte borilačkih vještina, već ih predstavlja kao umjetnost, filozofiju i način života. Izložba se sastoji od brojnih artefakata, pehara, medalja, slika, priča i demonstracija koje osvjetljavaju duboko naslijeđe ovih vještina.

 -Zahvaljujem se svim sportistima koji su osvojili sve ove medalje koje smo izložili u Muzeju sporta. Puno rezultata od vremena bivše Jugoslavije pa do danas kada je jedan mladi Banjalučanin donio sa juniorskog svjetskog prvenstva iz Kazahstana bronzanu medalju u naš grad. Mi kao Sportski centar se trudimo i trudićemo se ubuduće da sve one uspjehe koji naši sportisti naprave predstavimo  i da što više i djece i javnosti može to da vidi i prati. Ova izložbena postavka će biti u naredna tri mjeseca otvorena i pozivam sve da dođu i posjete izložbu. Ulaz je besplatan, rekao je direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić-

Na svečanom otvaranju izložbe prisutnima su se obratili Sanjin Šakić, predsjednik regionalnog Karate saveza Krajina i međunarodni sudija. On je podijelio je svoje iskustvo i zahvalnost Sportskom centru Borik na pripremi i otvaranju ove postavke posvećene borilačkim vještinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana