Ослабљени Борац се не предаје

Дејан Кондић
Ослабљени Борац се не предаје

БАЊАЛУКА - Вријеме је за плеј-оф. Одбојкаши Борца са позиције број пет ушли су у завршницу и у недјељу од 19 часова излазе на мегдан Босни у Сарајеву, у првом сусрету четвртфинала.

Бањалучани су екипа која је претрпјела највише промјена. Након одласка репрезентативног средњег блокера Милоша Поповића на полусезони, у доигравање улазе лишени услуга још два битна играча из стартне поставе. Коректор Марко Кљајић одлучио је да стави тачку на каријеру, док је техничар Никола Радонић уз дозволу клуба из приватних разлога отишао у Будву. Ипак, тренер Мишо Марјановић за “Глас Српске” поручује да предаје нема.

- Добро смо радили и спреми смо за окршај против једне добре екипе, у којој је у саставу комбинација искуства и младости. Улазимо ослабљени у плеј-оф дуеле, без Кљајића и Радонића, али нећемо се предати. Мислим да имамо шансе, покушаћемо да их искористимо и надамо се позитивном резултату - рекао је Марјановић.

Са шефом стручног штаба сагласан је и капитен Борко Илић. Искусни примач сервиса у изјави за “Глас Српске” рекао је да вјерује да је могућ брејк већ у првом мечу.

- Очекујем да пружимо јак отпор домаћину и покушамо већ у првом мечу да направимо брејк пред реванш у Бањалуци. Биће тешко без тандема Кљајић - Радонић, јер су они били веома битни за екипу. Међутим, то је шанса за млађе момке да се наметну. Тренирали смо јако квалитетно и спремно чекамо ове четвртфиналне мечеве. Босна је јако квалитетна екипа и да бисмо их побиједили, морамо сви да дамо свој максимум на терену - поручио је Илић.

Ипак, није све тако црно када је у питању кадровска ситуација у Борцу. Предсједник клуба Александар Дакић за “Глас Српске” открива да ће екипа у наредној сезони бити још јача и конкурентнија за трофеје.

- Иза нас је година и сезона за понос. Велика је ствар што смо осјетили и Европу. Нека момци без притиска заврше овај плеј-оф, а већ у наредну сезону ући ћемо играчки и организационо јачи - истакао је Дакић.

У осталим сусретима четвртфинала плеј-офа састају се Домаљевац и Модрича (субота, 18 часова), те Какањ и брчанско Јединство (субота, 19). Синоћ су играли бијељински Радник и Љубиње. Друге утакмице на програму су наредног викенда, а евентуалне мајсторице играће се у сриједу, 29. марта.

Даме у суботу

Сви први сусрети четвртфинала плеј-офа код одбојкашица играју се у суботу, а састају се: Гацко - Мостар (18 часова), Бимал Јединство - Кула (17), Бањалука Волеј - Слобода (16) и Горажде - Игман (19). Као и код мушкараца, други мечеви на програму су наредног викенда, а евентуалне мајсторице играће се у сриједу, 29. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана