Oslabljeni Borac se ne predaje

Dejan Kondić
Oslabljeni Borac se ne predaje

BANjALUKA - Vrijeme je za plej-of. Odbojkaši Borca sa pozicije broj pet ušli su u završnicu i u nedjelju od 19 časova izlaze na megdan Bosni u Sarajevu, u prvom susretu četvrtfinala.

Banjalučani su ekipa koja je pretrpjela najviše promjena. Nakon odlaska reprezentativnog srednjeg blokera Miloša Popovića na polusezoni, u doigravanje ulaze lišeni usluga još dva bitna igrača iz startne postave. Korektor Marko Kljajić odlučio je da stavi tačku na karijeru, dok je tehničar Nikola Radonić uz dozvolu kluba iz privatnih razloga otišao u Budvu. Ipak, trener Mišo Marjanović za “Glas Srpske” poručuje da predaje nema.

- Dobro smo radili i spremi smo za okršaj protiv jedne dobre ekipe, u kojoj je u sastavu kombinacija iskustva i mladosti. Ulazimo oslabljeni u plej-of duele, bez Kljajića i Radonića, ali nećemo se predati. Mislim da imamo šanse, pokušaćemo da ih iskoristimo i nadamo se pozitivnom rezultatu - rekao je Marjanović.

Sa šefom stručnog štaba saglasan je i kapiten Borko Ilić. Iskusni primač servisa u izjavi za “Glas Srpske” rekao je da vjeruje da je moguć brejk već u prvom meču.

- Očekujem da pružimo jak otpor domaćinu i pokušamo već u prvom meču da napravimo brejk pred revanš u Banjaluci. Biće teško bez tandema Kljajić - Radonić, jer su oni bili veoma bitni za ekipu. Međutim, to je šansa za mlađe momke da se nametnu. Trenirali smo jako kvalitetno i spremno čekamo ove četvrtfinalne mečeve. Bosna je jako kvalitetna ekipa i da bismo ih pobijedili, moramo svi da damo svoj maksimum na terenu - poručio je Ilić.

Ipak, nije sve tako crno kada je u pitanju kadrovska situacija u Borcu. Predsjednik kluba Aleksandar Dakić za “Glas Srpske” otkriva da će ekipa u narednoj sezoni biti još jača i konkurentnija za trofeje.

- Iza nas je godina i sezona za ponos. Velika je stvar što smo osjetili i Evropu. Neka momci bez pritiska završe ovaj plej-of, a već u narednu sezonu ući ćemo igrački i organizaciono jači - istakao je Dakić.

U ostalim susretima četvrtfinala plej-ofa sastaju se Domaljevac i Modriča (subota, 18 časova), te Kakanj i brčansko Jedinstvo (subota, 19). Sinoć su igrali bijeljinski Radnik i Ljubinje. Druge utakmice na programu su narednog vikenda, a eventualne majstorice igraće se u srijedu, 29. marta.

Dame u subotu

Svi prvi susreti četvrtfinala plej-ofa kod odbojkašica igraju se u subotu, a sastaju se: Gacko - Mostar (18 časova), Bimal Jedinstvo - Kula (17), Banjaluka Volej - Sloboda (16) i Goražde - Igman (19). Kao i kod muškaraca, drugi mečevi na programu su narednog vikenda, a eventualne majstorice igraće se u srijedu, 29. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana