ОРК БЛ Бањалука доминирао на првенствима Републике Српске: Трофеји награда за квалитетан рад

Дарко Драгичевић
ОРК БЛ Бањалука доминирао на првенствима Републике Српске: Трофеји награда за квалитетан рад

БАЊАЛУКА - Напоран и квалитетан рад на крају се увијек исплати. Примјер за то је ОРК БЛ Бањалука који је ове сезоне остварио неколико заиста сјајних резултата како у сениорској, тако и у млађим категоријама.

Ова Школа рукомета која окупља преко 200 малишана у овој сезони биљежи успјех за успјехом. Тако су сениори постали шампиони Друге лиге Републике Српске док у млађим категоријама траје њихова доминација. Предан рад у протеклим годинама долази на наплату. Тако су у досадашњем дијелу такмичења млађе категорије освојиле већ три титуле шампиона Српске, те једно на нивоу БиХ, док још једну генерацију (2008. годиште) тек очекује финални турнир.

Тренер Бојан Унчанин истиче да за будућност овог клуба, али и спорта у граду на Врбасу не треба да се брине.

- Можемо да будемо презадовољни резултатима у овој сезони. Наш сениорски тим, који сачињавају јуниори поникли у нашем клубу, изборио је пласман у виши ранг у Прву лигу Републике Српске. Такође три млађе категорије су освојиле шампионске титуле у Републици Српској, па смо најбољи у годиштима 2006, 2008. и 2010. Ова генерација 2010. је најбоља и на простору БиХ тако да све оно што смо добро радили у ранијем периоду сад долази на наплату. Имамо лијеп потенцијал и са овом дјецом је милина радити - истиче Унчанин.

Генерација 2004. је на првенству БиХ освојила четврто мјесто иако је наступила без два можда и понајбоља играча, док генерацију 2008. годиште тек очекује финале на државном нивоу.

Најстарију генерацију очекује наступ у Првој лиги Републике Српске. За разлику од других клубова, који чим уђу у виши ранг  крену са појачањима, у ОРК БЛ неће ићи тим стопама.

- Наш је циљ да додатно афирмишемо наше младиће и да у првој сезони покушамо да будемо стабилан премијерлигаш и да створимо основе за наш напредак у наредним годинама. Неће бити нових играча, ови младићи су и кроз другу лигу показали свој квалитет, а на нама је само да их усмјеримо у правцу којим треба да иду - додао је Унчанин.

Ипак виши ранг доноси и теже и квалитетније противнике.

- Свјесни смо ми да ће бити проблема због физичке снаге у дуелима са старијим играчима, али смо спремни да то и истрпимо. Кроз такмичење у Другој лиги сретали смо се са сличним проблемима, али наша младост, брзина и добра кондиција треба да буду одговор на то. Вјерујемо у ове момке и надамо се најбољем - поручио је Унчанин.

Потребна подршка

Добар рад са млађим категоријама, сјајни резултати све то је позив и за подршку овом младом бањалучком колективу.

- Надамо се да ће поједини спонзори, као и градске и ентитетске институције, препознати наш рад и подржати клуб. Сматрам да смо то заслужили, јер на нашим тренинзима је преко 200 малишана који су будућност овог спорта и тражимо да нам се омогуће нормалну услови. Све ове генерације треба да наставе да раде како би Бањалука у будућности имала своје домаће играче и квалитетне људе и спортисте - додао је Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана